Arturo Vidal (©Flamengo)
Arturo Vidal (©Flamengo)

Dobro došao u pakao, Arturo: Vidal potpisao za Flamengo, Vasko odgovorio Aleksom Tešeirom

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 09:55

Zvučna pojačanja u Rio de Žaneiru

Gabrijel Barbosa Gabigol je dizao publiku na noge transparentom na kome je bilo ispisano “Dobro došli u pakao“. I Atletiko Mineiro se tako i proveo na Marakani, uzalud i pobeda od 2:1 u prvom meču, u revanšu je dva puta pogađao Đorđijan de Araskaeta i Flamengo je rezultatom 2:0 otišao u četvrtfinale Kupa Brazila. Međutim, pravo oduševljenje je nastalo tek posle meča kada je slavni klub iz Rio de Žaneira potvrdio: Arturo Vidal je i zvanično zadužio dres Flamenga s brojem 32 na leđima!

Vidal je u Rio stigao kao slobodan igrač nakon što se sa Interom dogovorio o prevremenom raskidu ugovora u zamenu za 4.000.000 evra.

Izabrane vesti

Danas mi se ostvario san koji sam sanjao ceo život. Konačno sam Mengao“, napisao je Čileanac na Instagamu misleći na jedan od nadimaka kluba.

Ugovor sa Flamengom potpisao je do decembra 2023, pa će sada 35-godišnji vezista tamo verovatno i završiti bogatu karijeru tokom koje je branio boje Kolo Koloa, Bajera iz Leverkuzena, Juventusa, Bajerna, Barselone i Intera. Za ovih narednih godinu i po dana, Vidal bi u Flamengu trebalo da zaradi 3.600.000 evra.

Odgovor na Vidalov dolazak već smo dobili iz tabora Flamengovog gradskog rivala Vaska, koji je vratio Aleksa Tešeiru, nakon što se on rastao sa Bešiktašem. Tešeira, u Evropi proslavljen po igrama u dresu Šahtjora, potpisao je ugovor na šest meseci s opcijom da se saradnja produži na dodatnih 12.

Ovo je poseban dan za mene i moju porodicu. Vratio sam se tamo gde je sve počelo. U klub mog srca“, rekao je Tešeira, koji je uz Vasko, Šahtjor i Bešiktaš



tagovi

BrazilAleks TešeiraVasko de GamaFlamengoArturo VidalLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara