Milan Radin (©Shutterstock)
Milan Radin (©Shutterstock)

Dogovor sa Koronom: Milan Radin do 20. septembra traži novi klub

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.07.20. | 17:38

Bivši vezista Partizana napravio zanimljiv aranžman sa Poljacima

Prošle godine opstanak obezbeđen na vreme, sezona u plej-autu okončana odmah iza velikana Visle iz Krakova, ali ove Korona nije uspela da se spase. Poljski klub je serijom loših rezultata pao na pretposlednje mesto na tabeli, te iako su ostala dva kola do okončanja Ekstraklase, izvesno će se od jeseni takmičiti u Drugoj ligi.

Sva je prilika bez Milana Radina. Srpski vezista napravio je zanimljiv aranžman sa poslodavcima: ima pravo da napusti Kjelce u naredna dva meseca, a ako ne pronađe novu sredinu svakako će mu, kao sigurica, ostati sadašnji klub. Jedino što je svima jasno da su elitni i drugi rang tamičenja neuporedivi.

Izabrane vesti

Minulog leta potpisao sam ugovor na dve godine. Ovog, mogu da napustim klub “čistih” papira. Takav je dogovor napravljen kad je izbila pandemija, a ja se našao u grupi fudbalera koji su odlučili da oproste deo zaostalih primanja u zamenu za status slobodnog igrača na kraju sezone. Sporazum je prenet na papir i podrazumeva da imam pravo da odem iz Korone ukoliko želim, međutim, pod uslovom da ne “iskoči” ništa do 20. septembra, deset dana pre kraja prelaznog roka, u obavezi sam da ostanem u sadašnjoj ekipi. Korektno sa njihove, kao i sa moje strane, jer ću tako čelnicima dati dovoljno vremena da reaguju u završnici transfer pijace”, objašnjava centralni vezista “dil” sa Poljacima.

Korona jeste ispala, mada imajući u vidu učinak nekadšnjeg veziste Mladosti iz Lučana, Voždovca, vlasnika duple krune s Partizanom, oprobanog u kazahstanskom Aktobeu, ne bi trebalo da ima problema da nađe novu sredinu. Predstavio se poljskoj javnosti kao fudbaler koji bi mogao da ostane na tamošnjim terenima.

Ne bih nikog da uvredim, ali ne bih da igram Drugu ligu. Ambicije su vezane ili za ostanak u Ekstraklasi ili za selidbu u drugu zemlju, ali da klub bude po meri. Što se Korone tiče, nije to bilo toliko loše kao što izgleda na osnovu tabele: neke utakmice smo stvarno dobro odigrali, nije nas htela realizacija, onda po pravilu primimo gol, a ovde se preokreti baš retko dešavaju, gubili smo mečeve od rivala od kojih smo objektivno bolji”.

Na ličnom planu, Radin deluje zadovoljno, uprkos činjenici da ekipa nije ostvarila cilj.

“Odigrao sam 25 utakmica, od toga 17 kao starter. Impresioniran sam organizacijom lige, upotrebom VAR-a na svakom stadionu, uslovima u Kjelceu (dva vrhunska terena, jedan sa grejačima), sa fudbalske strane sve je bilo u redu. Malo nas je, kao i kompletnu planetu, poremetila pandemija, u početku su primanja bila pod konac, zatim kasnila, u međuvremenu smo promenili trojicu trenera i kad se sagledaju sve okolnosti – ispali smo. No, nosim pozitivne utiske”, kaže 29-godišnji Novosađanin, čiji tim danas gostuje Visli u Ploku, a za vikend čeka LSK Lođ.

A onda – svako na svoju stranu. Na taj način Korona će ostati i bez drugog Srbina, prethodno je posle problema sa kolenima raskid saradnje dogovoiro još jedan bivši Partizanov fudbaler, Nemanja G. Miletić.


tagovi

KoronaMilan RadinPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara