Erling Haland i Joško Gvardiol (AFP)
Erling Haland i Joško Gvardiol (AFP)

Dogovor sa Sitijem ni na vidiku: Gvardiol je Lajpcigov igrač i ostaće tako

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 21:46

Kakakv preokret! Da li se krčka velika letnja saga sa hrvatskim reprezentativcem?

Sinoćne bombastične informacije Fabricija Romana da je Joško Gvardiol završio lekarske preglede, te da se seli kod Pepa Gvardiole na Etihad, već danas našle su se u vrtlogu oprečnih tvrdnji nemačkog Sky Sporta. Hrvatski štoper, jedan od najperspektivnijih fudbalera planete na svojoj poziciji je sa ekipom u trening kampu u Italiji, a Lajpcig nije postigao nikakav dogovor sa Mančester Sitijem.

Izvori nemačkog medija idu dalje i tvrde "Dogovor ne da nije postignut, već nije ni na vidiku!" Štaviše, čelnici Bikova ne isključuju mogućnost ni da reprezentativac Hrvatske ostane na Red Bul areni i tokom predstojeće sezone. To će se svakako dogoditi ukoliko njihovi apetiti ne budu utoljeni sa 100.000.000 evra fiksno i pozamašnim bonusima koji će pritom biti realno ostvarivi.

Izabrane vesti

Čak i da je Gvardiol uradio lekarske preglede kako je transfer ekspert Fabricio Romano javio, to je urađeno mimo znanja, odnosno dozvole bundesligaša.

"Joško je jedan od naših igrača i koliko sam ja upućen, ostaće tako. Ne znam ništa ni o kakvim medicinskim pregledima... Niti o prvom delu, niti o drugom. Kao glavni trener mislim da bih bio upućen u takve stvari", rekao je Marko Roze, kormilar Lajpcigovog tima.

Mančester Siti je još prošlog avgusta nudio Lajpcigu 80.000.000 evra, ali je taj predlog glatko odbijen od strane kluba koji je svestan kakvo blago poseduje u zadnjoj liniji tima. Rođeni Zagrepčanin sa 21-godinom već ima 21. nastup za A reprezentaciju Hrvatske čiji je stub odbrane predstavljao na minulom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Njegov transfer u Lajpcig pretprošlog leta jedan od od najvećih u istoriji zagrebačkog Dinama (18.800.000), a od dolaska u Nemačku upisao je 87 nastupa za klub uz pet golova i tri asistencije.

Teško da će Građani odustati od potere za Gvardiolom, ali Lajpcig će bez sumnje biti tvrd pregovarač do samog kraja.


tagovi

Joško GvardiolMančester SitiRB LajpcigRed Bul LajpcigLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara