David Okereke
David Okereke

Dogovoreno: Briž kupio najskupljeg fudbalera u klupskoj istoriji

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.07.19. | 22:28

David Okereke je i drugi najskuplji u istoriji belgijskog fudbala

Da su se fudbalska vremena promenila i da je za ozbiljan transfer potrebno znatno više novca nego do sada, svedoči i primer iz Belgije. Tamošnji velikan Briž oborio je večeras klupski rekord kupovinom mladog Nigerijca Davida Okerekea (22), koji stiže iz Specije za obeštećenje od 10.000.000 evra.

Najbolji fudbaler drugoligaša prošle sezone i povremeni reprezentativac Nigerije, zabeležio je 10 golova i 12 asistencija u Seriji B, a dobrim partijama privukao je pažnju emisara Sasuola i engleskog Sautemptona.

Izabrane vesti

Iako se mogima činilo da je Okereke "nikad bliži" zeleno-crnom dresu Sasuaola, belgijski velikan je bio konkretniji i uporniji i ugovorio posao koji pored obeštećenja od 10.000.000 podrazumeva i određene bonuse za Speciju.

Nigerijski napadač sutra rano ujutru putuje u Belgiju na lekarske preglede, a nakon potpisivanja ugovora i zvanično će postati najskuplje pojačanje u istoriji Klub Briža. Dosadašnji rekrod drži iranski napadač Kaveh Rezei koji je stigao iz Šarlroa prošlog leta za 5.000.000 evra.

Ujedno, David Okereke je i drugi najskuplji fudbaler u istoriji belgijskog fudbala, a trenutni rekord drži Zinjo Vajnhozden koji je pre nekoliko nedelja prešao iz Intera u Standard iz Liježa za 12.600.000 evra.

Foto: Specija


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara