Matijs de Liht (Foto: ©Reuters)
Matijs de Liht (Foto: ©Reuters)

DOGOVORENO: Juventus popustio, De Liht Bajernov u paketu vrednom 80.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 21:59

Pritisak čelnika minhenskog kluba urodio plodom

Trese se fudbalska pijaca, uzdrmao ju je Bajern u smiraj nedelje. Minhenski klub dogovorio je četvrto pojačanje ovog leta, skuplje nego sva tri prethodna zajedno. Svi relevantni evropski novinari javljaju kako je minhenski klub postigao usmeni dogovor sa Juventus o kupovini Matijsa de Lihta!

Stara dama na kraju je popustila pod pritistkom i prihvatila treću ponudu Bavaraca. Prvom od 45.000.000 plus 10.000.000 evra minhenski gigant samo je ispitao teren, drugu vrednu 60.000.000 plus 10.000.000 odbio je pod obrazloženjem da za holandskog defanzivca traži blizu 100.000.000 evra, ali nije uspeo u svojoj nameri.

Izabrane vesti

Na kraju će se zadovoljiti paketom od 80.000.000 evra koji podrazumeva 70.000.000 evra fiksno i još 10.000.000 kroz bonuse, što znači da će u najboljem slučaju ostati u minusu od 5.500.000 evra, s obzirom na to da ga je pre tri godine platio Ajaksu 85.500.000 evra.

S druge strane, Holanđanin će postati drugo najskuplje pojačanje u istoriji Bajerna. Jedini skuplji bio je Lukas Ernandez plaćen 80.000.000 evra pre tri godine, a De Liht bi rekord budućeg saigrača iz odbrane mogao da izjednači u slučaju da ispuni sve stavke dogovorene u odeljku sa bonusima.

Čelnici Bajerna su u toku dana stupili u kontakte sa kolegama iz Juventusa rešeni da već do kraja večeri završe posao i pritisak je urodio plodom. De Liht je bio velika želja Čelsija u kojem je nakon odlazaka Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena nastala rupa u odbrani, ali od trenutka kada se Bajern uključio u priču holandskog štopera nije zanimao nijedan drugi klub. Matijs je svom agentu istog trenutka saopštio da stopira pregovore sa drugim zainteresovanim timovima, kako bi se fokusirao na kompletiranje transfera u Bajern. Lični uslovi samim tim nisu predstavljali nikakav problem, te je De Liht još pre nekoliko dana dogovorio uslove petogodišnjeg ugovora sa šampionom Nemačke.

Juventus sada očekuje veliki posao. Đorđo Kjelini napustio ga je krajem prošle sezone, Atalanta je nedavno otkupila Meriha Demirala, Leonardo Bonući odavno nije na najvišem nivou, Federiko Gati zimus pristigao iz Frozinonea, čini se, nije još uvek spreman da drži odbranu ekipe od koje se očekuje da se naredne sezone bori za Skudeto, a od opcija Masimilijano Alegri trenutno ima još jedino Danijelea Ruganija čija je karijera poslednjih godina u ozbiljnom padu. Pride, Kalidu Kulibali kojeg su u Torinu videli kao idealnu zamenu za De Lihta završio je u Čelsiju...

Đanluka di Marcio piše da će Juventus čekati ishod sutrašnjeg sastanka čelnika Intera i Torina, te da se u slučaju da dve strane ne postignu dogovor svim silama krenuti po Glejsona Bremera. Atlernative će mu biti Arsenalov Gabrijel i Viljarealov Pau Tores...


tagovi

Matijs de LihtJuventusBajern MinhenLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara