Kalegari (©AFP)
Kalegari (©AFP)

Dogovoreno: Nekadašnja nada Pari Sen Žermena u Ivanjici, Piščević otišao u Rigu za 100.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 12:35

Burno kraj Moravice

Još jedan prilično uzbudljiv prelazni rok u Ivanjici. Kao što je pred kraj godine najavio predsednik francuskog Šamblija, Flavio Luci, nekadašnja nada Pari Sen Žermena i francuskog fudbala Lorenco Kalegari u prolećnom delu sezone igraće na pozajmici u Javoru. To nije sve od vesti iz Javora. Kako saznaje MOZZART Sport, Ivanjičani su prodali kapitena Nedeljka Piščevića letonskoj Rigi za obeštećenje od 100.000 evra.

Piščević je u poslednje dve sezone bio jedan od najboljih igrača u sastavu Igora Bondžulića, a jesenas je odigrao 21 utakmicu u dresu kluba sa Stadiona kraj Moravice.

Izabrane vesti

Kada je u pitanju Kalegari, njegov dolazak u izjavi za Sportklub potvrdio i trener Ivanjičana.

"Očekujem da nam se Kalegari brzo pridruži na treninzima. Jesenas je igrao zajedno sa bivšim napadačem Javora, Nikolom Petkovićem", rekao je strateg Javora.

U pitanju je igrač koji pokriva pozicije defanzivnog i centralnog veziste, a predstavljao je veliku nadu "zlatne generacije" PSŽ-a, koja je 2016. godine bila prvak Francuske i igrala finale omladinske Lige šampiona. Prošao je sve mlađe generacije Trikolora, a o tome koliko se ozbiljno računalo na njega i na Parku prinčeva potvrđuje i činjenica da je u julu 2015. godine potpisao profesionalni ugovor sa Parižanima, a u novembru 2016. godine debitovao je za prvi tim Svetaca u meču Lige 1 sa Anžeom. Tokom letnjih priprema 2016. godine zabeležio je nastupe u svim prijateljskim utakmicama PSŽ-a, uključujući i one protiv Real Madrida i Intera. Istog leta je priključen prvom timu zajedno sa Žonatanom Ikoneom.

Ipak, potom ga je progutala žestoka konkurencija u Parizu, pa je 2018. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Đenovom kao slobodan igrač i onda mu se gubi svaki značajniji fudbalski trag. Sezonu 2018/2019. proveo je na pozajmici u Ternani, ali je potom prešao u francuski Avranš, dok je u Šambliju od jula ove godine. Kalegari je ove sezone zabeležio svega tri nastupa za Šambli i jasno je da mu je bila neophodna sredina u kojoj bi dobio minutažu i konačno "pokrenuo" svoju seniorsku karijeru. Ivanjica bi mogla da bude idealna sredina za to.

U Javor su ove zime stigli i Stefan Vico i Boris Velimirović, a očekuje se i dolazak krilnog napadača, štopera i još jednog veziste.


tagovi

Nedeljko PiščevićLorenco Kalegari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara