Džošua Zirkze (©Reuters)
Džošua Zirkze (©Reuters)

Dogovoreno: Parma uzima Bajernu Zirkzea, pozajmica, opcija kupovine i procenti

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.01.21. | 22:50

Odličan posao za Krstaše

Parma je uspeola u svojim namerama, Parma dobija jednog od najtalentovanijih napadača minhenskog Bajerna - Džošuu Zirkzea!

Posle dosta peripetija i dugih pregovora klubovi su uspeli da postignu konačni dogovor oko formule transfera i već se prešlo na razmenu dokumentacije kako bi se posao rešio do ponedeljka, kada se spušta zavesa na zimski prelazni rok.

Izabrane vesti

Zirzke će obući dres Krstaša i imaće praktično šestomesečnu probu na stadionu Enio Tardini, pošto je Parma u dogovor s Bajernom uspela da ubaci opciju kupovine po ceni od 15.000.000 evra. U slučaju da se transfer zaista dogodi, osvajaču triple krune ostaće i 7,5 odsto od naredne prodaje.

Lekarski pregledi biće obavljeni u ponedeljak, a Zirkze će u Parmu doputovati najverovatnije već u nedelju.

Džošua Zirkze je dete Ado Den Haga, ali je na putu do mlađih kategorija Bajerna proveo godinu dana i u školi Fajenorda. U Minhenu je igrao za kadete i omladince Bajerna, a ove sezone je debitovao za prvi tim i u Bundesligi. Skupio je 91 minut u tri utakmice, ali se nije upisao u listu strelaca. Takođe je igrao i četiri minuta u Ligi šampiona, te sedam minuta u Superkupu Nemačke. Važi za jednog od napadača s velikim potencijalom u Bajernu, s tim što pored Roberta Levandovskog jednostavno ne može da dobije svoje minute.



tagovi

Džošua ZirkzeZimski prelazni rok 2021ParmaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara