Dogovoreno: Partizan prodao golmana Popovića u DAC

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.07.23. | 20:44

Mladi čuvar mreže postaje saigrač Nikole Krstovića

Posle tri takmičarske godine i 92 utakmice u seniorskom timu Partizana golman Aleksandar Popović napušta Humsku. Karijeru će nastaviti u redovima jednog od najboljih slovačkih klubova, DAC-a Dunajske Strede, saznaje Mozzart Sport.

Da je transfer praktično kompletiran najbolje govori činjenica da će Aleksandar Popović sutra otputovati na preglede i potpis ugovora sa slovačkim vicešampionom. Ovakav epilog se dao naslutiti već početkom leta, kada je sportski sektor crno-belih bio rešen da dovede novog čuvara mreže. Izbor je pao na Aleksandra Jovanovića, nekadašnjeg golmana Radničkog, pa je Popović dobio dozvolu da potrađi klub u inostranstvu.

Izabrane vesti

DAC je negde i logičan izbor, pošto je momak rođen 1999. godine briljirao na golu Partizana upravo protiv tog kluba, pre dva leta u kvalifikacijama za Ligu Konferencija. Odbranio je jedanesterac u Slovačkoj i od tog trenutka postao zanimljiva roba klubu koji se nalazi pod patronatom mađarske vlade, baš kao i TSC iz Bačke Topole.

Imao je Aleksandar Popović period pun uspona i padova u prvom timu Partizana. Kao trener crno-belih Savo Milošević ga je promovisao u prvog bonusa. Istrpeo je njegove greške da bi kod Aleksandra Stanojevića, potom i Igora Duljaja delio minutažu sa Nemanjom Stevanovićem.

Navijači Partizana pamtiće Popovića po dobrim intervencijama u pomenutom sudaru sa DAC-om, briljirao je u Moldaviji protiv Šerifa prošlog proleća.

Popović će u Slovačkoj biti saigrač sa bivšim napadačem Crvene zvezde Nikolom Krstovićem. 


tagovi

Aleksandar PopovićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara