Dogovoreno: Samardžić u Lajpcigu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 16:49

Talentovani Srbin je bio i na meti Barselone, Bajerna, Juventusa, Milana, Benfike...

Srbin iz Nemačke je odlučio: Lajpcig!

O talentovanom vezisti Lazaru Samardžiću (18) iz Herte se mnogo pričalo i pisalo prethodnih meseci. Iako je u karijeri odigrao samo tri prvenstvene utakmice za tim iz Berlina, u tefterima skauta najbogatijih evropskih klubova je njegovo ime podebljano i pre nego što je debitovao u Bundesligi. Barselona, Bajern, Juventus, Čelsi, Milan, Benfika, Atletiko, Borusija Menhengladbah i mnogi drugi velikani su pokazivali interesa za Srbina rođenog u Nemačkoj. Široke narodne mase još nisu imale mnogo prilika da se uvere u njegov potencijal, ali pomenuti klubovi su ga odavno skautirali od glave do pete i počeli da stežu obruč. Pratili su ga na mečevima mladog tima Herte za koji je dao 14 golova na 16 utakmica.

Izabrane vesti

Na kraju je Samardžić izabrao Lajpcig kao idealnu sredinu u kojoj će imati najviše prostora i šansi za napredak. Odbio je da produži ugovor sa Hertom i berlinski klub je bio primoran a ga proda. Prethodnih dana je završio reprezentativne obaveze u omladinskoj reprezentaciji Nemačke i jutros u Lajpcigu odradio lekarske preglede pred potpis ugovora. Polufinalista Lige šampiona će Heti da plati nešto manje od 1.000.000 evra za obeštećenje, a Samardžić je dogovorio petogodišnji ugovor.

Samardžić je rođen u Berlinu 2002. godine i od devete godine trenira u Herti. Iako je dobio šansu u prvom timu minule sezone, nije bio zadovoljan perspektivom u berlinskom klubu i rešio je da promeni sredinu ovog leta. 


tagovi

Lazar SamardžićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara