Sterling (© Reuters)
Sterling (© Reuters)

Dogovoreno: Sterling ide u Čelsii! Dobiće veću platu nego u Sitiju i bolji tretman nego kod Gvardiole

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 20:58

Obeštećenje možda čak i celih 60.000.000 evra

Preslavčenje – drugi čin. Izazvao je Rahim Sterling lavinu komentara na Ostrvu kad je prvi put u seniorskoj karijeri menjao klub, crveni dres Liverpula zamenio za opremu Mančester Sitija, a slično je i ovog leta, jer se reprezentativac Engleske sprema put Čelsija.

Na prvi pogled na toliko razumna odluka, da se iz tabora prvak države preseli u klub maglovite budućnosti posle odlaska Romana Abramoviča sa pozicije prvog čoveka, međutim, kad se zna da ga Pep Gvardiola više ne gleda istim očlima i da je već angažovao dva ofanzivna fudbalera ovog leta, odlazak 27-godišnjeg krilnog napadača se čini opravdanim.

Izabrane vesti

Štaviše, svi uticajniji mediji na teritoriji Velike Britanije preneli su informaciju da se Rahim Sterling već dogovorio sa Čelsijem i da je pristao da se preseli u London. Sve posle razgovora sa trenerom Tomasom Tuhelom koji mu garantuje veću minutažu nego što je imao na Etihadu. Pogotovo što je Nemcu potrebno osveženje u najisturenijem delu tima posle povratka Romelua Lukakua u Inter.

Ako se zna da Sterling ulazi u završnu godinu saradnje sa Sitijem i da nije baš igrao koliko i ranije, očekuje se da ga Građani puste bez većih probelema. Posle reči Gvardiole kako nema smisla zadržavati nezadovoljne fudbalere, potrebno je samo da sa Čelsijem utanače visinu obeštećenja. Različiti izvori pišu o sumi u rasponu od 52.000.000 do čak 60.000.000 evra, a kako su razlike male očekuje se brz dogovor dve strane.

Što se Sterlinga tiče, potpisaće najverovatnije na četiri godine, a čak postoje indicije da bi mu Čelsi dao veću platu nego što ima u Sitiju. Dosad je zarađivao 300.000 funti na sedmičnom nivou, dok bi na novoj adresi inkasirao oko 315.000.000. Ono što je Rahimu važnije jeste status. Plavci mu nude jednu od vodećih uloga u ekipi, dok ju je u Mančester Siti definitivno izgubio. Em Gvardiola na raspolaganju od bočnih napadača ima Fila Fodena, Rijada Mareza, Bernarda Silvu i Džeka Griliša, em je ovog leta kupio centralnog špica Erlinga Halanda, a još mu za koju sedmicu dolazi zimus kaparisani Hulijan Alvarez iz Rivera.

I zato – preslvačenje.


tagovi

Mančester SitiČelsiRahim SterlingLetnji prelazni rok 2022Transferi

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara