Miha o stanju u fudbalu: Juve slabiji, ali je još prejak! Mančester Siti najbolji u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.03.20. | 16:30

I još o Laciju, Atalanti, njegovoj Bolonji, Jirgenu Klopu...

Siniša Mihajlović je možda i najpogodnija osoba u svetu sporta koja je u ovom trenutku mogla da se obrati javnosti i ljudima širom sveta. Sve ono što je korona virus doneo svetu i Evropi, što ljudi preživljavaju sada u vreme karantina i izolacija, Miha živi već mesecima sa većim strahom.

Otkako je otkrio da boluje od leukemije, Siniša je podvrgnut jakim terapijskim tretmanima, lečenjima i boravku u karantinu. O tome ste mogli da čitate OVDE u prvom delu njegovog velikog intervju za Gazetu delo Sport, a pored toga je Miha u drugom delu pričao i o aktuelnom trenutku u fudbalu.

Izabrane vesti

Pre svega u italijanskom. Još se ne zna da li će se i kako završiti ova sezona Serije A koja je mirisala na najuzbudljiviju završnicu u poslednjih nekoliko godina.
„Juventus je i dalje najbolji i naučio je da ne pada u ovakvim situacijama. Videli smo to u drugom delu sezone. Inter je doveo gomilu igrača, ali je i dalje iznad Juventusa. Iako je Juventus slabiji nego prošlih godina, a Inter je jači, i dalje postoji velika razlika između njih“, smatra Siniša Mihajlović.

Međutim, Bjankoneri i Nerazuri nisu bili jedini kandidati za Skudeto u trenutku prekida prvenstva.
„Lacio takođe ima neverovatnu sezonu“.

Što se tiče njegove Bolonje, ona nije bila konstantna tokom sezone.
„Imali smo mnogo odsutnih igrača. Ne znam zašto, ali smo ekipa sa najviše dobijenih kartona na svetu. A nije baš da u timu imamo 11 Mihajlovića koji igraju prljavo. Znam i da je sudijama lakše da daju karton mlađim igračima nego iskusnim šampionima, ali nas kao da jedva čekaju za kartone. Svaku utakmicu dobijemo tri ili četiri kartona i onda imamo mnogo igrača kojima preti suspenzija. Protiv Udinezea nam je nedostajalo 11 igrača. A mi smo inače u problemu kada nam nedostaje samo nekolicina igrača“.

Što se tiče Lige šampiona, Miha je očekivao ispadanje šampiona Liverpula.
„Pre ili kasnije, bilo je za očekivati da se Klopov Liverpul oklizne. Po verovatnoći velikih brojeva. Odigrali su neponovljivu sezonu u Ligi šampiona i došli na korak od osvajanja. Toliko godina su jurili tu ligašku titulu... A igranje protiv Simeoneovog Ateltika u Ligi šampiona je uvek teško“.

Mihajlović ima svog favorita u Ligi šampiona.
„Atalanta je dala osam golova Valensiji i zaslužila je da se nađe u četvrtfinalu. A mislim da može i dalje. Ipak, moj favorit da ide do finala je Mančester Siti“.

Srpski stručnjak se nada da će sezona biti popteno završena.
„Želim da odigramo ovu sezonu u jednom dahu i sa mnogo strasti. Bez kontroverzi, izgovora ili alibi priča jer smo morali da je prekinemo u jednom periodu. Da ne bude priča ko je bio na dobitku, ko na gubitku, ko je morao da igra iza zatvorenih vrata, a ko nije... Ovo korz šta prolazimo je velika lekcija. Sada patimo, ali ćemo se vratiti u normalu. Ta normalnost će biti divna i uživaćemo u njoj do kraja“.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara