Mark Andre ter Štegen (© AFP)
Mark Andre ter Štegen (© AFP)

Dogovoreno: Ter Štegen potpisuje do 2025, Barsu će koštati 18.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 18:15

Katalonci ubedili golmana da produži ugovor, Nemac pokazao razumevanje

Nešto dobro i od uprave Barselone. Posle peripetija oko statusa Lionela Mesija, te teranja Luisa Suareza, rukovodioci katalonskog giganta uspeli su bar malo da obraduju navijače dogovorom sa Markom Andreom ter Štegenom.

Nemački golman potpisaće novi ugovor sa klubom sa Nou Kampa, a Barsa zacementirati poziciju čuvara mreže, da bar o tome ne mora da brine. Prema poslednjim informacijama, Ter Štegen je pristao na ponudu da obnovi postojeću saradnju, umesto do juna 2022. ostaće na gol-crti tri godine duže.

Izabrane vesti

Pregovori Barselone i Ter Štegena započeti su još u avgustu, malo pre završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu, ali su stopirani posle brodoloma u susretu sa Bajernom. Važnije stvari bile su na dnevnom redu, izbor trenera, čuvanje Mesija, rastanak sa Suarezom... Tek kad je prelazni rok završen, trener Ronald Kuman može da odahne, na „jedinicu“ će moći da računa do 2025.

Marka uverava da pregovori čelnika Barselone i Ter Štegena nisu bili nimalo jednostavni. Pre svega zbog zahteva Nemca da mu se primanja dupliraju. Trenutno zarađuje oko 4.500.000 evra na godišnjem nivou, ali smatra da zaslužuje  više, jer je uz Manuela Nojera i Alisona među najboljim golmanima sveta. A to se ne vidi na bankovnom računu. Ter Štegen je od uprave zahtevao povišicu od 100 odsto, da na kraju svake sezone bude bogatiji za 9.000.000. i izgleda da je uspeo da izbokusuje sve što je tražio.

Uz malu ogradu. Suočena sa finansijskom krizom zbog pandemije virusa korona, Barselona nije mogla da mu izađe u susret da već u prvoj godini dobije neto platu od 9.000.000 evra. Golmanu je predočen plan da mu se ono što ne bi dobio u prvoj nadoknadi u naredne četiri godine ugovora, kad će, smatraju sa Nou Kampu, tržište da se uravnoteži i izvori prihoda budu sigurniji.

Ter Štegen je pokazao razumevanje, jer će na kraju svakako dobiti šta je tražio. A to će Barselonu koštati bruto 18.000.000 evra svake sezone, jer su u Španiji doprinosi na plate fudbalera dvostruki.

Mark Andre ter Štegen je u Barselonu stigao iz Borusije Menhengladbah 2014. za 12.000.000 evra i u potpunosti opravdao uloženi novac.


tagovi

Mark Andre Ter Štegen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara