Lionel Mesi (AFP)
Lionel Mesi (AFP)

Dogovorili se Mesi i Barsa: Petogodišnji ugovor, 50 posto manja plata

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 14:25

Argentinac prihvatio smanjenje jer razume finansijske probleme kluba i želi da bude primer ostalima

Lionel Mesi je već dve nedelje slobodan fudbaler, ali malo ko je sumnjao da će potpisati novi ugovor sa Barselonom. Španski Sport često ume da baca bombe, a sada nas je prvi počastio imformacijom da su Barsa i Mesi postigli dogovor za poružetak saradnje. Poznato je da će ugovor, umesto dvogodišnjeg koji se isprva pominjao, biti potpisan na pet sezona, kao i da je Argentinac prihvatio 50 odsto smanjenja plate koja zvanično iznosi 48.000.000, nezvaično oko 70.000.000 evra.

Pričalo se da bi kroz dve godine Mesi mogao da se upusti u novu avanturu u, recimo Interu iz Majamija, ali ovakav ugovor miriše na kraj karijere u voljenoj mu Barseloni. Novac, odnosno finansijski uslovi i visina plate nikada nisu predstavljali problem u pregovorima, a Mesi je to potvrdio prihvativši da mu zarada bude prepolovljena. Tako je želeo da pošalje kapitenski primer saigračima.

Izabrane vesti

Zvanična potvrda ove vesti očekuje se do kraja ove nedelje i bilo bi pravo čudo da se dogovor izjalovi. Sada je red na advokate i pravne timove da se pozabave svim pratećim detaljima. Španski mediji uveravaju da dogovor stoji na čvrstim nogama i da će ugovor, kada bude bio spreman, proći Mesijevu autorizaciju, ali da je stvar praktično rešena. Neće izostati ni izlazna klauzula koja je dogovorena na 600.000.000 evra.

Od starta prelaznog roka u Barselonu su kao slobodni igrači stigli Erik Garsija, Memfis Depaj i Mesijev kum Serhio Aguero, odnosno Emerson Rojal za 9.000.000 evra. Moguće je put Kamp Noua u jednom momentu i Atletikov Saul Nigez, a u suprotnom smeru Antoan Grizman. Ali ništa od toga ne popunjava ni promil zadovoljstva koje danas osećaju navijači Barselone.

Najveći ostaje u svojoj kući.


tagovi

Lionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara