Reuters
Reuters

Dok je Ćabiju Alonsu rano da razmišlja o Realu, Ančeloti preporučuje De Zerbija za svog naslednika

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.09.23. | 10:27

Čini se već danima da je legendarni španski vezista prvi favorit da narednog leta preuzme Blankose, ali je aktuelni strateg imao nekog drugog na umu kada je savetovao Florentina Pereza

Sprema se Real Madrid uveliko za život posle Karla Ančelotija. Iskusni strateg već je viđen na klupi brazilskog državnog tima i od juna naredne godine na mestu šefa stručnog štaba kluba sa Santjago Bernabeua sedeće neko drugi.

Trener Bajer Leverkuzena Ćabi Alonso već danima povezivan je s preuzimanjem najtrofejnijeg tima u istoriji Kupa/Lige šampiona, a na tu temu dobio je pitanja nemačkih medija na konferenciji za štampu pred subotnji duel s Majncom.

Izabrane vesti

"Treniranje Reala? Septembar je, rani su dani. Ostajem fokusiran na sezonu s Bajerom. Dobro smo je počeli i želimo da svi igrači ostanu fokusirani", prilično diplomatski odgovara Alonso.

Reči nekadašnjeg fudbalera Sosijedada, Liverpula, Reala i Bajerna poklapaju se sa onim što je već rekao ranije za Radio Marku

"Kada u fudbalu razmišljate dugoročno gubite fokus na ono što vam je bliže, a trenutno razmišljam samo o onome što imam ovde".

Prema novim informacijama španskih medija ne bi bilo senzacionalno da u slučaju i najmanje neodlučnosti, Alonsa preduhitri Roberto De Zerbi. Fantastičan posao radi Italijan u Brajtonu već godinu dana, a teško da može da dobije bolje preporuke od onih o kojima se piše. Prema nezvaničnim informacijama, sam Ančeloti preporučio je 44-godišnjeg stručnjaka iz Breše za svog naslednika, i to ni manje ni više Florentinu Perezu lično.

Karleto je uveren da je De Zerbi trener za velika dela i da je pravo rešenje za dugoročne Realove projekte, a teško da bi iko mogao da protivreči mišljenju takvog trenerskog vuka.

Podsetimo, De Zerbi se afirmisao na klupi Sasuola, pošto je među Neroverdima proveo tri sezone, nakon čega je jednu proveo u Šahtjoru. Septembra prošle godine zamenio je Grejema Potera na mestu trenera Galebova, a ispostavio je još uspešnijim od sada već bivšeg trenera Čelsija.


tagovi

Real MadridRoberto De ZerbiKarlo AnćelotiĆabi Alonso

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara