Noni Makuede (©Reuters)
Noni Makuede (©Reuters)

Dok je Čelsija, biće i vune: PSV traži 45.000.000 evra za krilo koje muče povrede

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 21:47

Grejem Poter uporno traži pojačanja u svim linijama tima

Čelsijeva kriza uzela je maha i posle šamarčine od Fulama na Krejven Kotidžu pozicija koja vodi direktno u Ligu šampiona je deset bodova daleko.

Posrnuli velikan sa Stamford Bridža dobio je samo jednu od poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, u seriji je od tri poraza uz samo jedan postignut gol i uprkos svim povredama sa kojima se klub suočava, jasno je da mnogo toga ne štima u sastavu Grejema Potera. Od taktičkog izbora trenera koji je u septembru zamenio Tomasa Tuhela, do hemije u svlačionici. Čelsi je spreman da i ovog januara potroši na stotine miliona evra kako bi obezbedio Poteru željena pojačanja, ali se od euforičnih najava da će doći Enco Fernandez za 120.000.000 evra brzo došlo do spekulacija o interesovanju za igrače kojima je u prvom planu potencijal, ne trenutni kvalitet kojim bi unapredio ekipu za nastavak sezone.

Izabrane vesti

Prema izveštajima uglednih holandskih medija Čelsi je naciljao talentovanog mladog reprezentativca Engleske Nonija Maduekea, što je ubrzo po plasiranju informacije potvrdio i trener PSV Rud van Nistelroj.

Nedelja, 15.00: (1,75) Čelsi (3,70) Kristal Palas (5,40)

Klub iz Ajndhovena je ovog januara već ostao bez najboljeg igrača Kodija Gakpa koji je u Liverpul prešao za samo 30.000.000 evra, a put Ostrva mogao bi i Madueke. PSV, koji ima ozbiljnih finansijskih problema, pokušaće od Čelsija da izvuče oko 45.000.000 evra, a s obzirom na to koliko je vlasnik Tod Boli lake ruke otkako je preuzeo klub, nije isključeno da će u Ajndhovenu biti ”vune”.

Pitanje je koliko bi Madueke zaista mogao da pomogne ekipi iz više razloga. Najviše zbog manjka kvalitetnih minuta u Erediviziji zbog stalnih problema sa povredama. Madueke se tek pre reprezentativne pauze vratio na teren posle višemesečnog oporavka od povrede skočnog zgloba, zbog čega je propustio 18 utakmica. Prošle sezone propustio je 25 utakmica zbog problema sa mišićem!

Opet, Madueke je rođen u Londonu, mladi je reprezentativac Engleske i neko ko odlično poznaje dosta mladih fudbalera Čelsija. Klub se poslednjih godina sve više okreće ka forsiranju domaćih proizvoda, pa nije čudo što se nekadašnji polaznik Totenhemove škole fudbala nalazi visoko na listi želja. Kritičari veruju da Madueke ima potencijal da postane igrače svetske klase u narednim godinama.

Čelsi je ove zime doveo Benou Badijašila iz Monaka za 38.000.000 evra, Andreja Santosa iz Vaska za 12.500.000, te Davida Datra Fofanu iz Moldea za 12.000.000 evra. Žoao Feliks je stigao iz madridskog Atletika na pozajmicu do kraja sezone vrednu 11.000.000 evra! Takođe se klub dovodi u vezu sa još nekoliko igrača u veznom i ofanzivnom redu.


tagovi

Noni MaduekeČelsiPSV AjndhovenZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara