Ronaldo i Rodrigo u studiju,  Kristiajno Ronaldo na utakmici sa Urugvajem (Printscreen)
Ronaldo i Rodrigo u studiju, Kristiajno Ronaldo na utakmici sa Urugvajem (Printscreen)

Dok je Rodrigo dirao pr(a)vog Ronalda po nogama, FIFA utvrdila da lopta nije očešala po glavi drugog Ronalda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 13:39

Mladi Brazilac na zanimljiv način želi da preuzme fudbalske moći čuvenog prethodnika. Portugalac tvrdio je dao gol protiv Urugvaja, ali napredna tehnologija pokazal drugačije

Ronaldo Luis Nazario de Lima, ili što bi neki rekli prvi i pravi Ronaldo, imao je moć u svojim nogama (ali pre svega glavi), da pokori planetu 2002. godine. Zato je jedan od njegovih fudbalskih naslednika u dresu reprezentacije Brazila, Rodrigo Silva de Goes (kad se već pišu puna imena), posle trijumfa Selesaa nad Švajcarskom i plasmana u drugu fazu Mundijala, tokom TV razgovora sa legendarnim prethodnikom, na opšte oduševljenje gledališta, ali i iznenađenje samog Ronalda, prvo dodirnuo obe noge legenarnog fudbalera, a onda svoje.

Kako je objasnio u TV kameru, želja mu je bila da prenese čudesne moći sa čudesne "devetke" na sebe kako bi pomogao Brazilu da se domogne šeste titule svetskog prvaka.

Izabrane vesti

"Želim vam svu sreću! Ceo Brazil navija za vas. Hvala vam", izgovorio je Ronaldo pre nego što mu se mladi krilni napadač poklonio.

I dok se brazilska, a i ne baš mali deo svetske fudbalske javnosti zabavlja ovim klipom koji je nesumnjio pokazao veličinu Ronalda, ali i Rodriga, nedaleko od TV studija, u kancelarijama Fife njeni službenici muku muče oko drugog Ronalda (Kristijana Ronalda dos Santos Aveira).

Naime, odmah pošto je Portugalija povela sa 1:0 protiv Urugvaja, svetska kuća fudbala je pripisala gol Ronaldu koji se poradovao kao da je on smestio glavom loptu u mrežu Serhija Ramona Rošea Alvareza. Nedugo zatim, dok je još trajala utakmica, došlo je do ispravke na grafici. Oni koji su bili zaduženi da proveravaju ko je poslednji dotakao loptu na putu do gola, ustanovili su da je strelac Bruno Fernandes koji je na kraju i zaveden u zvanični protokol.

Ipak, Ronaldo se posle meča kleo da je dotakao loptu. Da je neko drugi u pitanju Fifa verovatno ne bi ni uzela u razmatranje ko je strelac, već bi se držala svog mišljenja. Ali pošto je to jedan od najboljih igrača u istoriji koji je postigao osam pogodaka na svetskim šampionatima, onda je Tehnička komisija odlučila da detaljnije analizira tu situaciju.

Zašto bi se to uopšte analiziralo, zapitala se većina ljudi koja iz fotelje gleda Mundijal.

Da je lopta očešala po glavi kapitena portugalske reprezentacije posle centaršuta njegovog saigrača na putu ka golu Urugvaja, bio bi mu upisan deveti gol na svetskim šampionatima što znači da bi skočio na deobu 14. mesta večne liste strelaca, ali i preskočio najvećeg rivala - Lionela Mesija.

Ipak, istina je drugačija...

"U meču između Portugalije i Urugvaja, koristeći tehnologiju 'konekt bol' koja se nalazi u adidasovoj zvaničnoj lopti šampionata, možemo definitivno da kažemo da nije bilo kontakta Kristijana Ronalda sa loptom kod prvog gola. IMU senzor od 500 herca unutar lopte omogućava nam da budemo veoma precizni u našoj analizi", navedeno je u saopštenju Fife.



tagovi

Kristijano RonaldoRonaldoLionel MesiRodrigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara