Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dok Sporting vodi svoju trku, borba za treće mesto ide ka foto-finišu

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 13:27

Braga i Benfika protiv davljenika nastavljaju bitku za Ligu šampiona

Nezadrživi Sporting, serijom dobrih rezultata demonstrirao je da nema nameru da uspori u pohodu na tron Portugala na kojem se poslednji put našao na kraju sezone 2001/02, te je deset kola pre kraja takmičenja u Primeiri fokus sa šampionske trke preusmeren na borbu za treće mesto i Ligu šampiona.

Niz sjajnih igara i maksimalan učinak tokom marta Benfika je ukrasila pobedom nad Bragom, direktnim konkurentom za izlazak na najsjajniju pozornicu, i tako najavila borbu u kojoj će odluka pasti tek nakon foto-finiša.

Izabrane vesti

Poljuljana Braga, posle remija sa Famalikaom (2:2) i poraza od Benfike (0:2), ne samo da je izgubila komfor u vidu bodovne prednosti u odnosu na tim iz Lisabona, već je došla u situaciju da pred 25. kolo gleda u leđa Orlovima te sa imperativom pobede ide na gostovanje Farenseu.

KVOTA NA BRAGU U MOZZARTU JE NAJVEĆA NA SVETU

Srećom po Karlosa Karvahala, rival kojem izlaze na megdan njegovi izabranici jedan je od poželjnijih u poslednje vreme, s obzirom na to da osim minimalne pobede protiv Boaviste u prethodnom periodu ima dva poraza i tri remija i nalazi se na samom rubu zone ispadanja.

"Pauza je bila dobra, iza nas su dve odlične nedelje rada, posebno poslednja tokom koje je bilo više igrača u procesu. Do sada smo uvek imali kadrovskih problema i morali smo da sastavimo tim uz pojedine fudbalere iz B tima, ali konačno je situacija bolja. Imamo veoma dobar tempo, svi se trude i otežavaju nam izbor za utakmicu protiv Farensea. To znači da se povećala motivacija i da ima zdrave konkurencije. Izuzetno smo zadovoljni, ne samo dinamikom, već i oporavkom energije i apsorpcijom novih ideja", rekao je Karvahal.

Iako je Braga favorit, strateg gostiju ne želi da potceni domaćina.

"Imajući u vidu kvalitet protivnika i poštovanje koje Farense zaslužuje, naše samopouzdanje je maksimalno. Daćemo sve od sebe da pobedimo u utakmici. Znamo da je težak protivnik, ali takođe smo svesni da smo se dobro pripremili", izjavio je šef stručnog štaba Brage.

Samo 15 minuta posle Brage, na teren će u okviru 25. kola izaći i Benfika sa željom da protiv pretposlednjeg Maritima nastavi seriju pobeda i dopiše peto uzastopno slavlje. Trijumf nad Maritimom ujedno bi predstavljao 250. slavlje Orlova pod komandom Žorža Žezusa.

"Za rivale poput Maritima, kada igraju protiv najvećih - Benfike, Sportinga, Porta, Brage, svaki poen je važan i oni su emocionalno smireni. Rival će pokušati da dođe do bodova, igraće sa formacijom 5-4-1, sa velikom većinom igrača iza lopte. Spremni smo za to. Svaka utakmica je druga priča, ali spremni smo za protivnika koji će čekati slobodne udarce, kornere i kontre kako bi nas ugrozio", istakao je Žezus.

PRIMEIRA - 25. KOLO

Petak

Nasional - Portimonense 1:5 (0:2)

/Roše 68 - Beto 33, 54, Lukinjas 45, Kande 62, Fabrisio 90/

Subota

Rio Ave - Žil Visente 0:2 (0:0)

/Taloča 76pen, Lino 90/

Porto - Santa Klara 2:1 (0:0)

/Oliveira 49pen, Martinez 90+5 - Žunior 56/

Nedelja

Balenenses - Boavista 0:2 (0:1)

/Gomeš 44, Elis 59/

Gimarais - Tondela 1:2 (1:1)

/Estupinan 39 - Gonzalez 27, 77/

Famalikao - Fereira 2:0 (1:0)

Anderson 41, Džejmi 64/

Ponedeljak

19.45: (5,20) Farense (3,70) Braga (1,70)

20.00: (1,20) Benfika (6,75) Maritimo (14,0)

22.00: (7,75) Moreirense (4,10) Sporting (1,47)



tagovi

Žorž ŽezusSporting LisabonKarlos Karvahal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara