Ilustracija (©Akademija Pandev)
Ilustracija (©Akademija Pandev)

Dok svet razmišlja o Mundijalu, Makedonci igraju domaću ligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 09:47

Na programu je 16. kolo...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Svetsko prvenstvo u Kataru je u punom jeku. I dok je većina zemalja pauzirala šampionate zbog planetarnog okupljanja, to nije slučaj u Makedoniji, gde će se tokom ovog vikenda igrati ligaški mečevi.

Izabrane vesti

Najuzbudljiviji događaj očekuje se u Skoplju, gde će se u duelu nekadašnjih šampiona Makedonije sukobiti ekipe Rabotničkog i Makedonije Đorče Petrova. Oba tima su daleko od željenih mesta koja vode u Evropi i nalaze se u donjem delu tabele. Samo tri boda u ovom derbi meču biće spas za jednog od skopskih prvoligaša.

A, ako neko od njih pobedi, to će u nezavidnu situaciju dovesti Pandev Akademiju, koja je u opasnoj zoni i u narednom kolu gostuje poslednjeplasiranom Skoplju. Izabranici Aleksandra Vasoskog su u prethodnom meču pre pauze protiv Sileksa (3:0) osvojili tri boda i to je bio prvi trijumf za trenera po povratku na čelo prvoligaša iz Strumice. „Pandevci“ će gledati da završe svoj zadatak, na Autokomandu dolaze sa velikim očekivanjima i navijaće za remi u skopskoj utakmici da bi se približili prvom mestu koje donosi opstanak u elitnom društvu.

13.00: (2,25) Rabotnički (3,00) Makedonija ĐP (3,30)

Aktuelnog šampiona Škupi čeka teško gostovanje Pobedi u Prilepu. Izabranici Goceta Sedloskog nisu uspeli da savladaju ovaj tim u prvom ovosezonskom meču (1:1), pa je upravo taj susret najavio turbulencije u timu koje su donele rezultatsku krizu. Ipak, loši rezultati su iza Škupija i sve osim dvojke na stadionu „Goce Delčev” biće veliko iznenađenje.

13.00: (4,00) Skoplje (3,15) Akademija Pandev (1,95)

U poslednjem nedeljnom meču, Škendija će pokušati da se vrati na pobednički put protiv Tikveša iz Kavadaraca. Tetovčani su bili u seriji od 13 utakmica bez neuspeha, sve do poslednje runde protiv Struge u kojoj su izgubili. Alarm je uključen, tri prvenstvena meča zaredom Škendija je bez trijumfa (dva remija i jedan poraz) i ako želi da ostane u borbi za titulu, onda ovaj meč mora da dobije. Jedina briga za trenera Osmanija su povrede Ferhana Hasanija i Klinsmana Cakea. Dvojica fudbalera Škendije trenirala su slabijim intenzitetom i na dan meča biće odlučeno da li će se oni naći među startnih 11.

Svi mečevi u šampionatu Makedonije počinju u 13 časova.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

MAKEDONIJA 1 - 16. KOLO

Subota

Sileks - Struga 1:2 (0:2)

Nedelja

13.00: (4,00) Skoplje (3,15) Akademija Pandev (1,95)

13.00: (7,00) Pobeda (3,80) Škupi (1,48)

13.00: (2,25) Rabotnički (3,00) Makedonija ĐP (3,30)

13.00: (1,42) Škendija (4,10) Tikveš (7,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeMakedonija 1RabotničkiMakedonija Đorče PetrovAkademija PandevSkopljeŠkendijaPobeda PrilepŠkupi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara