Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dokaz da se upornost isplati: Dimarku novi ugovor u Interu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 18:38

Defanzivac u lideru Serije A do leta 2026. godine

Pozajmice, selidbe, konstantna dokazivanja i testovi, ništa se na putu Federika Dimarka nije ispostavilo kao nepremostiva prepreka do ostvarenja sna, te je dete Intera trnovitom stazom stiglo do cilja i statusa standardnog prvotimca, a nagrada za trud stigla je nekoliko meseci nakon što se ustalio u konkurenciji Nerazura u vidu novog ugovora. Defanzivac lidera Serije A je sa matičnim klubom potpisao ugovor do leta 2026. godine čime su potvrđeni ozbiljni planovi milanskog kluba sa igračem rođenim 1997. godine.

Dimarko je u seniorski fudbal uplovio kroz pozajmice koje su se nizale iz sezone u sezonu, strpljivo čekajući priliku u klubu u kojem je i naučio fudbalsku azbuku. Ređali su se izazovi u Askoliju, Empoliju, Sionu, Parmi i Veroni, a konačno konkretnu šansu dobio je u aktuelnoj sezoni kod Simonea Inzagija.

Izabrane vesti

Đak kluba sa Đuzepe Meace u dresu Verone je prethodne sezone potvrdio zrelost za ozbiljniji izazov, te je po povratku među Nerazure postao deo rotacije. Iskorišćena šansa u defanzivi i veznom redu, odnosno vrlo dobre igre ukrašene sa po dva pogotka i asistencije bila je povod da Italijanu koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Azura bude ponuđen novi ugovor. Pregovori o produžetku saradnje bili su praktično formalnost s obzirom na to da je Dimarko nekoliko puta ranije isticao ljubav prema Interu.

"Od druge godine sam glerao utakmice Intera na stadionu i ovo nije dres kao bilo koji drugi za mene. Interista sam od rođenja, a čak i dok sam bio u Veroni na pozajmici navijači su redovno priželjkivali da se vratim. Osećam se voljeno ovde", kazao je defanzivac.

Dimarko je u aktuelnoj sezoni upisao minute na 24 zvanična duela, a na septembarskom susretu sa Sampdorijom postigao je prveac za milanski klub. U strelce se upisao i u utakmici protiv Empolija, dok je zapaženu ulogu imao i na internacionalnoj pozornici gde je imao urela u svakoj utakmici grupne faze Lige šampiona.


tagovi

Federiko Dimarko

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara