Dzjuba u akciji (©Reuters)
Dzjuba u akciji (©Reuters)

Dolazak Dzjube u Zvezdu je glupost, u Srbiji nema para

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 17:43

"On sam zarađuje koliko ceo klub koji je treći ili četvrti na tabeli srpskog prvenstva", ističe bivši predsednik Spartaka Andrej Červičenko

Vreme prolazi, a od kada je početkom maja prvi put Zvezdan Terzić izjavio da Crvena zvezda pokušava da angažuje Artjoma Dzjubu, gotovo svakodnevno mogu se čuti i pročitati različite informacije. Ima onih koji smatraju da je dolazak ruskog napadača u Beogad moguć uz pomoć generalnog sponzora crveno-belih, kompanije Gasprom, ali i onih koji ne veruju da je transfer moguć zbog milionske plate na koju je Dzjuba navikao u Zenitu.

U ovu drugu grupu spada nekadašnji predsednik Spartaka, Andrej Červičenko, koji je bio na čelu moskovskog kluba kada se Dzjuba probio iz omladinskog u prvi tim, Po njegovom mišljenju, vest o dolasku Artjoma Dzjube u Crvenu zvezdu je - glupost.

Izabrane vesti

Červičenko smatra da je Dzjuba posle svega što je uradio u Rusiji zaslužio da na kraju karijere promeni sredinu, ali sumnja da bi bilo koji klub iz bogatijih evropskih zemalja u ovom trenutku angažovao fudbalera iz Rusije (zbog rata u Ukrajini, prim. aut).

"Crvena zvezda? Srbija nije opcija i ta vest je glupost", izjavio je nekadašnji funkcioner Spartaka u razgovoru za ruski Čampionat.

Potrudio se potom i da objasni svoj stav.

"Zamislite smo: Srbija i zahtevi koje Dzjuba ima za platu! On sam zarađuje koliko ceo klub koji je treći, eventualno četvrti na tabeli srpskog prvenstva. Srpski fudbal se zasniva na prodaji mladih igrača. Ljudi tamo malo zarađuju, zbog čega su ljuti i žele da odu. U Srbiji praktično nema stranaca i zašto bi onda odjednom poželeli da daju milione Dzjubi? Ne razumem to. Tamo ima toliko mladih, hrabrih i snažnih fudbalera kao što je Dzjuba, tako da bi svako pre forsirao igrača kog može da unovči, nego da Dzjubi plati milione", ističe Červišenko.

Dzjubi svakako za mesec dana ističe ugovor, a po svemu sudeći, sledi rastanak sa Zenitom. Ostaje da vidimo gde će Moskovljanin koji u avgustu puni 34 godine nastaviti karijeru. Dolazak u Crvenu zvezdu sigurno bi privukao ogromnu pažnju.



tagovi

Artjom DzjubaFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara