Medi Taremi (©Reuters)
Medi Taremi (©Reuters)

Domaćice čekaju Porto i Benfiku

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 14:28

Tondela i Fereira su među najboljim timovima Primeire kada se posmatra učinak na svom terenu

Vreme ističe, a Sporting se baškari na vrhu. Porto je osam bodova daleko od iznenađujućeg lidera Primeire, koji je još više šokirao kampanjom bez poraza, i devet kola pre kraja ligaške sezone odbrana šampionata mu je gotovo nemoguća misija. Zmajevi ne smeju da oklevaju, iako su u procepu između četvrtfinalnih mečeva Lige šampiona. Kod kuće ih čeka Tondela, koja je jedna od najopasnijih domaćica u ligi, pa za sudar 26. kola portugalskog prvenstva moraju da batale sve kalkulacije (19.00).

Još jedna izazovna sedmica je pred pulenima Serža Konseisaa, jer ih očekuje revanš meča sa Čelsijem u borbi za polufinale evropske elite. Biće to težak zadatak posle 0:2 iz prvog duela pre tri dana u Sevilji, ali šanse, kakve god da su, postoje.

Izabrane vesti

19.00: (9,00) Tondela (5,00) Porto (1,35)

Aktuelni šampion Portugalije nije mogao da ponovi iznenađujuću osmofinalnu pobedu nad Juventusom. Međutim, engleski tim nije značajno nadmašio Porto i dao je protivniku lekciju iz produktivnosti. Baš tako, dvoboj sa Čelsijem otkrio je problem sa kojim se Konseisao borio u prethodnom periodu - realizacija.

Porto trenutno ima seriju od četiri pobede u ligi, ali posebno su poslednje dve bile uspešne. Pored utakmice sa Santa Klarom, Porto je imao dosta problema i na terenu Portimonensea, kojeg je pobedio 2:1 samo zahvaljujući dva autogola protivnika.


Očigledno je da je kamen spoticanja Zmajeva bila neefikasnost napadača. Najproduktivniji navalni igrač Medi Taremi, poslednji put se upisao u strelce sredinom februara u domaćoj utakmici protiv Juventusa, kao i njegov kolega iz napada Musa Marega, koji je dodao drugi gol na tom meču.

Nadaće se Tondela da se Porto neće razgoropaditi. Njen primarni cilj je opstanak i trenutno je na šest bodova od prvog ugroženog. Posle dva poraza izborila je vredan remi sa snažnom Santa Klarom i pre nedelju dana uspela je da upiše prvenac u gostima ove sezone, i to na terenu Gimaraisa, gde je savladala Vitoriju sa 2:1.

Ovi rezultati podigli su tim trenera Paka Ajestarana, koji je asistirao Rafaelu Benitezu 11 godina, na 11. mesto na tabeli. Zlatno-zeleni su šesti najuspešniji tim Primeire kada se posmatra domaću učinak, sa 23 osvojena boda, od mogućih 36, a ukupno na svom kontu ima 28.

21.30: (7,75) Fereira (4,30) Benfika (1,45)

Na teren će večeras i Benfika, koja ide na noge Fereiri, jednom od najprijatnijih iznenađenja Primeire. Domaćin je petoplasiran i tu se izdvojio sa devet bodova više od Gimaraisa i utakmicom manje u odnosu na njega, dok mu je četvrtoplasirana Braga daleko devet koraka.

I Dabrovi su gotovo perfetktni na svom stadionu, gde su ove sezone osvojili 29 bodova iz 12 susreta, a jedini poraz kod kuće doživeli su od Sportinga krajem septembra prošle godine.

Tradicija je potpuno na strani velikana iz Lisabona, koji je dozvolio sebi samo jedan poraz od Fereire na 33 protekla dvoboja u svim takmičenjima, a na poslednjih 11 je neporažen. Treba li dodati da su Orlovi na tom uzorku od 33 susreta slavili u 29 navrata...

Benfika je trenutno u seriji od pet prvenstvenih pobeda, zauzima treće mesto sa tri boda manje od Porta i nema prostora za kiks ukoliko želi direktno u grupnu fazu Lige šampiona.

Mečeve Tondela - Porto i Fereira - Benfika možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeiraBenfikaPortoPasoš FereiraTondela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara