Fudbaleri Estudijantes Meride (Foto: AFP)
Fudbaleri Estudijantes Meride (Foto: AFP)

Domaćini razočarali, Estudijantes Merida petardom do Kopa Sudamerikane

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 05:50

Venecuela: Malo je nedostajalo da se stvari ozbiljno zakomplikuju

Poslednje kolo plej-ofa za plasman u Kopa Sudamerikanu u Venecuelu je okončano, a na međunarodnu scenu idu fudbaleri Karakasa i Estudijantes Meride. Sve je moglo da bude drugačije da nisu slavili na večerašnjim gostovanjima. Ipak, iako nisu smatrani favoritima, uspeli su da naprave iznenađenje i otklone sve dileme, potencijalno računanje gol razlike i opštu dramu.

Karakas je bio bolji od La Gvaire (2:1) u meču koji je obeležen i sa dva crvena kartona, dok je Estudijantes Merida kao gost spakovala pet golova Ermanos Kolmenarezu (5:2).

Izabrane vesti

Fudbaleri Karakasa su poveli u idealnom trenutku. Samo što je počelo drugo poluvreme u listu strelaca se upisao Santijago Rodrigez. Uzvratio je domaćin preko Kevina Andrade Navara, ali je gostima bilo dovoljno manje od 60 sekundi da odgovore - Ade Oguns je ponovo doneo prednost Karakasu.

Samo završnicu obeležili su crveni kartoni, po jedan na obe strane. Andrade Navaro i Rene Rivas su morali ranije na tuširanje. Gosti su uprkos svemu sačuvali višak i upisali zlata vrednu pobedu.

Još zanimljivije bilo je u Barinasu, gde posle prvog poluvremena nije mogla da se nasluti katastrofa domaćina. Poveli su fudbaleri Ermanos Kolmenareza u 34. minutu preko Vilmara Gonzalesa, da bi u poslednjim trenucima prvog dela Armando Arake poravnao rezultat.

Samo što su se ekipe vratile sa odmora, Luis Arenas preokreće rezultat, a dva minuta kasnije Arake novim golom duplira prednsot Estudijantesa. Da se domaćinu smeši poraz postalo je jasno u 70. minutu, kada je Hesus Kamargo zaradio isključenje.

Fudbaleri Estudijantes Meride su to iskoristili da golovima Livingstona i Meze otklone sve dileme, aali su dozvolili domaćinu u 89. minutu postigne makra utešni pogodak preko Alvareza.

VENECUELA 1 (BARAŽ ZA KOPA SUDAMERIKANU) – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Petak, A grupa

La Gvaira - Karakas 1:2 (0:0)

Ermanos Kolmenarez - Estudijantes Merida 2:5 (1:1)



tagovi

Venecuela 1Estudijantes MeridaKarakas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara