Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)
Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)

Dominacija Zrinjskog kakva se ne pamti – pobeda za kraj sezone iz snova

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.05.22. | 10:56

Tim iz Mostara se prošetao do krune u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Poslednji meč četa Sergeja Jakirovića igra u Prijedoru protiv otpisanog Rudara

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Poslednje kolo u ovoj sezoni Premijer lige BiH startovalo je sinoć u Mostaru, gde je Velež još jednom pokazao da je među najboljim timovima u ligi savladavši Sarajevo (3:0). Dani vikenda doneće preostale susrete ove runde, posle čega će biti spuštena zavesa na premijerligaški karavan koji može dobiti prolaznu ocenu za ovu sezonu. Subotnji program donosi jednu utakmicu, i to u Prijedoru, dok će sve preostale biti odigrane u nedelju.

Izabrane vesti

RUDAR PRIJEDOR – ZRINJSKI (17.00)

Rudar je od prošlog kola i zvanično napustio elitni rang. Porazom u Bijeljini od Radnika, ogoljene su sve mane tima iz Prijedora. Ne samo igračke, nego i strukturne, pa su navijači utrčali na teren i sukobili se sa igračima nezadovoljni njihovim zalaganjem. Očito je odavno da u klubu stvari ne funkcionišu na pravi način, pa ovo ispadanje iz Premijer lige i ne treba toliko da čudi.

17.00: (4,50) Rudar Prijedor (3,50) Zrinjski (1,75)

Već su najavljeni brojni odlasci iz kluba, pa u taboru Prijedorčana jedva čekaju da se sezona završi. Ipak, mora se odigrati poslednje kolo, a da stvar po njih bude gora, u goste im stiže šampion Zrinjski. Rudar se oprašta od Premijer lige.

Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo najbolje što možemo, bez obzira na neke kadrovske probleme i izostanke igrača zbog žuih kartona. Da dobrom igrom barem malo ublažimo sve što se dešavalo u proteklom periodu. Vratićemo se jednog dana u Premijer ligu. Nije nam prvi put da ulazimo i da ispadamo iz Premijer lige, tako da sve nas to čeka ponovo i ne vidim razlog da se projekti ne urade opet“, istakao je šef stručnog štaba Rudara Srđan Marjanović.

O ovosezonskom Zrinjskom je mnogo toga već napisano. Njihova dominacija potvrđuje se iz kola u kolo. Tim iz Mostara ne planira da stane, nego želi trijumfalno da okonča sezonu iz snova. Koliko su bili dominantni u ovom šampionatu, stigla je još jedna potvrda. U izboru za najboljih 11 ove sezone koji je održan pre nekoliko dana, Zrinjski je imao čak petoricu igrača, a uz sve to pokupio je pojedinačne nagrade. Za najboljeg igrača, najboljeg mladog igrača i najboljeg trenera.

Iako je od potvrde titule, šef stručnog štaba Sergej Jakirović rotirao sastav i pružao priliku igračima koji nisu mnogo igrali, nije to puno uticalo na rezultate, pa su većinu utakmica Plemići rešili u svoju korist. Najbolji način za potvrdu dominacije, jeste pobeda za kraj sezone, a bez obzira koji sastav istrči na teren u Prijedoru.

Znamo da Rudar ima neke kadrovske probleme, ali mi gledamo sebe. Želimo da u stilu završimo sezonu i ići ćemo na pobedu. Želimo da oborimo još neke rekorde i sezonu završimo sa samo jednim porazom. Oslobodili smo utakmice Hrvoja Barišića koji je dobio poziv u reprezentaciju, a Bilbija će ipak igrati, iako je i on dobio poziv u nacionalni tim“, istakao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 33. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Velež - Sarajevo 3:0 (1:0)

/Zajmović 26, 60, 63/

Subota

17.00: (4,50) Rudar Prijedor (3,50) Zrinjski (1,75)

Nedelja

17.00: (3,45) Leotar (3,00) Tuzla Siti (2,20)

17.00: (3,25) Posušje (2,90) Borac B. (2,35)

17.00: (2,45) Sloboda (2,85) Željezničar (3,10)

19.00: (1,92) Široki Brijeg (3,20) Radnik Bijeljina (4,00)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Rudar PrijedorZrinjskiBiHBiH 1Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara