Sedrik Gogua sa peharom Kupa Srbije 2016. (© MN Press)
Sedrik Gogua sa peharom Kupa Srbije 2016. (© MN Press)

Dominator u Tadžikistanu

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.02.23. | 15:29

Nekadašnji štoper Partizana na nizbrdici

Pronašao je Sedrik Gogua novi klub. Posle skoro godinu dana pauze, nekadašnji štoper Partizana skrasio se u – Tadžikistanu.

Njegov novi tim je Istiklol, prvak države, koji je u 2022. potvrdio dominaciju tamošnjim fudbalom osvajanjem duple krune. U međuvremenu ga je preuzeo Igor Červečenko, ruski stručnjak koji je sa kvalitetima Gogue upoznat iz vremena provedenog u najvećoj državi sveta i zato je poželeo da ga angažuje.

Izabrane vesti

U tome je i uspeo, iako se do pre samo nekoliko dana pominjalo da bi Gogua mogao opet da zaigra u Premijer ligi Rusije, pošto je figurirao kao pojačanje Himkija, kluba u kome je do prošle godine radio upravo Čevrečenko. A onda je u javnost izašao zvaničnih premijerligaša iz Podmoskovlja i rečima da je prelazni rok završen usmerio Sedrika na drugu destinaciju.

Biće ovo šansa snažnom defanzivcu da oživi karijeru, koja je na velikoj nizbrdici još otkako je potpisao za CSKA. Prošle godine nije ni igrao, jer je stigao u Kazahstan, pošto se dogovorio sa tamošnjim Turonom, ali se zadržao samo dva meseca, pošto nije dobio vizu i morao je da napusti državu.

Otkako je napustio Partizan, s kojim je osvojio Kup Srbije 2016, popularni Dominator je igrao za letonsku Rigu, kazahstanski Kairat, ruski Tambov, četiri meča je skupio u dresu CSKA, posle čega je usledio pad u vidu pozajmice Rotoru, pa te neuspešne epizode u Kazahstanu.


tagovi

Sedrik GoguaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara