Matijs De Liht, Nikolo Zaniolo, Paulo Dibala (©AFP)
Matijs De Liht, Nikolo Zaniolo, Paulo Dibala (©AFP)

Domino efekat: Juve prodaje De Lihta da bi kupio Zaniola i otvorio Dibali mesto u Rimu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 13:44

Tri transfera usko povezana

Poznato je da je minhenski Bajern ozbiljno zagrizao za Matijsa de Lihta. Navodno ima i usmeni dogovor sa holandskim defanzivcem, ali ne i sa Juventusom. Stara dama je postavila cenu od 100.000.000 evra, mada je utisak da bi pristala za nešto manje, ali i da će Bavarci morati da obore rekord kluba.

U slučaju da se dve strane dogovore, Juve će sakupiti dovoljno novca da agresivno krene po paraf Nikola Zaniola iz Rome. Ukoliko ubedi Vučicu da pusti italijanskog reprezentatativca, u ekipi Žozea Murinja će se stvoriti potrebni uslovi za angažovanje Paula Dibale, prenosi Skaj Italija.

Izabrane vesti

Mogao bi tako Bajern da pokrene pravu lavinu. Retko troši astronomske cifre za pojačanja, izuzetak je bio transfer Lukasa Ernandeza za kojeg je Atletiku platio 80.000.000 evra. Sve je izvesnije da će morati dublje da zavuče ruku u džep za nekadašnjeg kapitena Ajaksa, kojeg je tim iz Torina pre tri godine platio 85.500.000 evra.

Nije se De Liht najbolje uklopio na Apeninima, mada je i dalje na ceni. Brojni klubovi su ovog leta izrazili želju da ga dovedu, ali daleko najbliži realizaciji transfera je nemački šampion.

Juventus bi sa pomenutim novcem mogao da pokrpi brojne rupe, ali i da "opusti ruku" pri sastavljanju ponude za Zaniolove usluge. Roma navodno ne želi ni da priča za manje od 45.000.000 evra. Ako i toliko bude dovoljno da stavi prst na čelo. Zasada bivši igrač Intera nije na prodaju, ali visoka ponuda bi to mogla da promeni. Zaniolo je sjajno počeo pripreme za nastupajuću sezonu, postigao dva gola protiv Sanderlenda i Portimonensea. Jasno je da za njega Murinjo ima velike planove, osim ako Stara dama ne bude izdašna.

Spremni su na Olimpiku i za taj scenario. Već neko vreme kruže priče da merkaju Paula Dibalu koji od kako mu je istekla saradnja sa Bjankonerima još nije pronašao klub. Nekoliko timova je pokazalo interesovanje za njegove usluge, pa i milanski Intera. Roma ne može da odgovori njegovim finansijskim zahtevima, ali skupa prodaja Zaniola u Torino bi to očas promenila.

Dakle, čeka se Bajern da sruši prvu dominu kako da bi za njom i ostale pale.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Matijs de LihtNikolo ZanioloPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus
Roma
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara