Dortmund digao ruke od Sanča jer ima boljeg igrača u svojim redovima - i to od 17 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 02:03

Tako makar veruju na Vestfalenu

Nedeljama unazad traju spekulacije kako Borusija iz Dortmunda radi na vraćanju Džejdona Sanča na Vestfalen. Bilo je reči da Milioneri ne žele da plate traženih 50.000.000 evra za otkup ugovora, te da je realnija opcija pozajmica (s polovinom preuzete plate, što su, doduše, na Old Trafordu kategorički odbacili kao mogućnost), međutim izgleda da su se Nemci ohladili od cele priče.

Bild zna i razlog: Edin Terzić i grupa stručnjaka iz kluba procenila je da Borusija u svojim redovima trenutno ima igrača koji može da odigra na istom ili višem nivou, daleko je jeftiniji (u smislu primanja) i u budućnosti bi mogao da donese čak i veću zaradu nego Sančo.

Izabrane vesti

U pitanju je belgijski tinejdžer Žilijen Duranvil (17)!

Zvuči pomalo neverovatno, ali najtiražnija novina Evrope ima saznanja da su u Dortmundu dugo 'skenirali' situaciju, napravili detaljnu analizu i došli do zaključka kako je pravi čas da Duranvil dobije šansu. Zanimljivo, za tako nešto bilo im je dovoljno samo 28 minuta igre, koliko je ovaj momak dobio u prošloj sezoni, i to u poslednjem kolu protiv Majnca, kada je izgubljena titula.

Dolazak Sanča, navodi Bild, ugušio bi razvoj Belgijanca koji je projektovan kao sledeća 'zlatna koka' Borusije...

Žilijen Duranvil stigao je u Dortmund u januaru ove godine iz Anderlehta. Plaćen je 8.500.000 evra. On je imao pauzu svega nekoliko dana tokom leta, neposredno pošto je prvenstvo završeno. Potom je započeo sa individualnim radom sa grupom trenera iz mladog tima, a sve kako bi se što bolje pripremio za nastupajuću sezonu.

Rezultati tog rada očito su vidljivi i pala je odluka da Borusija definitivno odustane od vraćanja Džejdona Sanča zarad promocije supertalentovanog Duranvila.

Podsećanja radi, Sančo je otišao iz Dortmunda u Mančester Junajted pre dva leta za čak 85.000.000 evra. Njegova rekordna tržišna vrednost bila je neverovatnih 130.000.000 tokom 2020. godine. Sada ga Transfermarkt ceni na svega 45.000.000 i za njega nema ozbiljnog interesovanja, mada bi ga se Junajted rado rešio.


tagovi

Džejdon SančoLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara