Sebastijan Kel i Karim Adejemi (©Borussia Dortmund)
Sebastijan Kel i Karim Adejemi (©Borussia Dortmund)

Dortmund ispratio Halanda i predstavio naslednika: Novi centarfor iz Salcburga za 32.500.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.05.22. | 17:34

Karim Adejemi stigao da nastavi ono što je njegov prethodnik radio

Jedan je otišao, odmah stiže drugi napadač iz Red Bul Salcburga. Borusija Dortmund ispratila je Erlinga Halanda u Mančester Siti i samo sat kasnije, tačnije 62 minuta od objave sa Etihada, na društvenim mrežama najavio ono što je ubrzo objavljeno zvanično - stigao je Karim Adejemi!

Ni ovde nema mnogo senzacije ili iznenađenja u ovom potezu kluba sa Vestfalena, jer je poput Halandovog prelaska u Siti, tako se mesecima najavljuje Adejemijev transfer u Dortmund i to za sumu od 30.000.000 evra, uz još 2.500.000 evra u bonusima. To je više od polovine novca pristiglog od Sitija za Halanda, mada treba reći da je Dortmund po ceni Norvežanina spakovao zvanično tri pojačanja za ovo leto! Podsetimo, prvo je dogovoren Niklas Zile kome ističe ugovor sa minhenskim Bajernom, dok je za 25.000.000 evra kupljen Niko Šloterbek iz Frajburga. Dva štopera i novi centarfor po ceni Halanda.

Izabrane vesti

Adejemi je na novu adresu stigao danas rano popodne kako bi obavio lekarske preglede. Pošto je sve prošlo glatko, dve strane odmah su se bacile na papirologiju i čim je sve uspešno završeno Dortmund je objavio transfer.

“Posle Niklasa Zilea i Nika Šloterbeka, dobili smo još jedno uzbudljivo pojačanje u vidu Karima Adejemija. U pitanju je momak koji izuzetno poštuje ovaj klub, srce mu još od mlađih dana kuca crno-žutim bojama i odbio je nekoliko jakih ponuda kako bi igrao za Borusiju Dortmund“, poručio je budući sportski direktor Milionera Sebastijan Kel i dodao:

“Njegova brzina i snalaženje u gol situacijama su impresivni. Iako ima 20 godina poseduje izuzetan fudbalski i atletski kvalitet, uz ogroman prostor za napredak u budućnosti“.

Dortmund je još jednom potvrdio da je klub koji veliki prostor daje mladim igračima. Poput Šloterbeka, Adejemi je takođe novopečeni reprezentativac Nemačke koji je kod selektora Hansija Flika debitovao u septembru prošle godine. Odigrao je tri utakmice, protiv Jermenije, Rumunije i Makedonije u evropskim kvalifikacijama za Mundijal i već je upisao po gol i asistenciju, s tim što je protiv naših severoistočnih komšija bio na terenu samo jedan minut.

Inače, momak iz mešovitog braka (otac Nigerijac, majka Rumunka) probijao se težim putem do fudbalske elite. Otišao je u Unterhahing, a onda su ga primetili skauti Salcburga i bez mnogo razmišljanja istresli za njihove standardne velikih 3.500.000 evra za obeštećenje. Pogotovo jer se radilo o 16-godišnjaku. Inače je ponikao u Bajernovoj školi, ali je iz kluba oteran sa 11 godina zbog, kako se tada govorkalo, nediscipline. Kasnije je Adejemi čak pričao da se nije radilo o nedisciplini, već da su roditelji druge dece bili ljubomorni na njega zbog talenta. Tom prilikom je, inače, 20-godišnji Nemac izjavio da bi voleo da se vrati u Bajern što se kosi sa Kelovom pređašnjom izjavom...

"Imam želju da se vratim. Ako mi budu poslali ponudu mislim da ću izabrati taj put. Želim da pokažem svima u tom klubu koliko mogu i da je bila greška što su me oterali. To me je motivisalo sve ove godine", poručio je Adejemi u septembru.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Na novoj adresi imaće godišnju platu od 5.000.000 evra. Bez bonusa, naravno i oni bi trebalo da iznose oko milion evra prema sadašnjim informacijama. Ugovor važi do juna 2027. godine. Ove sezone je u dresu Salcburga postigao 23 i namestio još osam golova, uz osvojenu duplu krunu.



tagovi

Karim AdejemiLetnji prelazni rok 2022Borusija DortmundRed Bul Salcburg

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara