Antoni Modest i Sebastijan Kel (©BVB)
Antoni Modest i Sebastijan Kel (©BVB)

Dortmund izabrao Modesta da zameni Alea, Hadson Odoi nova Terzićeva želja

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 21:03

Iskusni napadač potpisao ugovor na godinu dana

Život često nije fer i spremi neprijatna iznenađenja na koja niko ne računa, tako je Sebastijanu Aleu nedugo posle transfera u Dortmund konstatovan maligni tumor testisa zbog čega je morao na operativni zahvat i sada mu predstoji lečenje koje bi duže vreme moglo da ga odvoji od terena.

Borusija je posle inicijalnog šoka bila prinuđena da reaguje na tržištu i pronađe novu devetku za sezonu, a pošto je mnogo novca već utrošeno izabrano je rešenje u vidu Antonija Modesta. Iskusni napadač iz Francuske potpisao je jednogodišnji ugovor sa Milionerima i dobio zaduženje da odmeni Alea do sledećeg proleća, kada će biti jasnije da li će se njegov sunarodnik vraćati na teren ili ne.

Izabrane vesti

Dortmund je Modesta platio 5.000.000 evra i sa njim dobio napadača koji ima višegodišnje iskustvo igranja u Bundesligi, gde je postigao 83 i namestio još 16 golova na 189 utakmica. Za jednogodišnju saradnju mu sledi plata od 6.000.000 evra.

“Posle analize prošle sezoen, doneli smo odluku da dovedemo klasičnog napadača koji će nam pomoć u navali svojim fizičkim kvalitetima, igrom glavom i koji je stalna pretnja po gol“, rekao je sportski direktor Sebastijan Kel i dodao:

“Pošto ne možemo da računamo na Alea zbog bolesti, drago nam je da smo doveli adekvatnu zamenu u Modestu za tako kratko vreme. On je veliki profesionalac koji poznaje Bundesligu jako dobro, postigao je 20 golova prošle godine i zna tačno šta trener Edin Terzić traži“.

Petak, 20.30: (3,25) Frajburg (3,50) Dortmund (2,30)

Posle Modesta, Dortmund sada priprema teren za ofanzivu na Kaluma Hadson Odojija iz Čelsija. Engleski reprezentativac nije bio u kombinaciji za utakmicu sa Evertonom (1:0) proteklog vikenda i za njega već postoji interesovanje Lestera. Ipak, Hadson Odoi želi još malo da sačeka i razmotri sve opcije pre nego što donese konačnu odluku o narednim koracima.

Talentovani vezista želi da igra u kontinuitetu na visokom nivou, pošto je ovog godina Mundijala, a Dortmund je spreman da mu ponudi redovnu minutažu. Nije interesovanje Milionera novost, pošto je i prošlog leta bilo pregovora i Hadson Odoi je umalo završio na Vestfalenu. Pored Lestera i Dortmunda, još nekoliko klubova motri na situaciju sa igračem koji je ponikao u Čelsijevoj akademiji.

Ostrvski mediji poslednjih dana spekulišu da je 21-godišnjeg fudbalera iznenadila Tuhelova odluka da ga ne stavi u protokol. On sa Čelsijem ima ugovor na još dve godine, ali je pozajmica u ovom trenutku realnija opcija.

Čelsi se sprema da proda ili se reši nekoliko prvotimaca kako bi bar delom nadomestio sve troškove ovog leta za dovođenje novih igrača, kao i za one koji tek treba da dođu. A čekaju se još napadač, centralni vezista, verovatno i štoper...


tagovi

Antoni ModestLetnji prelazni rok 2022Borusija DortmundKalum Hadson Odoi

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara