Dortmund na Rozea troši bogatstvo; palo važno obećanje, Sančo "visi"

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 18:02

Detalji velikog trenerskog transfera...

Marko Roze (44) privodi kraju svoj dvogodišnji mandat u Menhengladbahu. Toliko je stručnjaku iz Lajpciga bilo potrebno da ubedi čelnike jednog od najvećih nemačkih klubova da je spreman za velike stvari. Od 1. jula Roze će sesti na klupu Dortmunda koji od odlaska Jirgena Klopa bezuspešno traga za dugoročnim rešenjem.

Čelnici Borusije ovoga puta su navodno ubeđeni da je Roze taj i zato nisu štedeli novac da ga preotmu imenjaku. Kako piše Bild u današnjem izdanju Milioneri su da bi angažovali ovog stručnjaka aktivirali izlaznu klauzulu, uplatili na račun Gladbaha čak 5.000.000 evra i ugovorili trogodišnju saradnju vrednu 13.500.000 evra. Iliti 4.500.000 po godini.

Izabrane vesti

Sjajni strateg će tako Borusiju koštati skoro celih 20.000.000, bez ukalkulisanih bonusa.

Bild od detalja još navodi da se prvi kontakt Hans Joakima Vackea, sportskog direktora Mihaela Corka i Sebastijana Kela sa agentom Marka Rozea dogodio još krajem prošle godine. Konkretno između Božića i Nove godine.

Rozeu se navodno na prvu loptu svideo plan koji su mu izneli čelnici Dortmunda. Složili su se da su pojačanja u poslednjoj liniji neophodna, baš kao i na krilnim pozicijama, a palo je i jedno obećanje: Erling Haland sigurno neće biti prodat ove godine.

Da li će Džejdon Sančo ostati i dalje je upitno. Po tom pitanju Roze nije mogao da izdejstvuje čvrst stav budućih poslodavaca pre svega zbog loše finansijske situacije u klubu i manjka od oko 70.000.000 evra.

Od novog trenera u Dortmundu očekuju da donese identitet timu. Da igra atraktivan, hrabar i pre svega napadački fudbal, te da u isto vreme nastavi da razvija mlade igrače. Ne navodi se da li su pred Rozea postavljeni i "nerealni ciljevi", poput osvajanja titule i slično.


tagovi

Marko Roze

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara