Adejemi i Rabio (@Reuters)
Adejemi i Rabio (@Reuters)

Dortmund obećava minute Adejemiju i kreće po Rabioa

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 16:54

U Borusiji već prave strategiju za naredni prelazni rok, odnosno za iduće leto...

Kada je pre nekoliko dana najavio da bi se rado vratio u Bajern ukoliko bi mu stigao poziv iz Minhena, delovalo je da će nemačkom šampionu biti značajno olakšan put do nove Salcburgove senzacije. Međutim urednik portala specijalizovanog za fudbalsko tržište (Transfermakt.de) upravo plasira informaciju kako je Borusija iz Dortmunda preduzela određene korake, te da je trenutno u pol poziciji.

Momak po imenu Karim Adejemi (19) oduševljava ove sezone u dresu austrijskog šampiona i reprezentacije Nemačke. Na 16 utakmica već je postigao 11 golova, s tim da je pogodio i na debiju kod Hansija Flika u seniorskom sastavu Manšafta.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da se u Borusiji naveliko pripremaju za odlazak Erlinga Halanda i da je Adejemi prvi pik za naslednika. Prethodno poslovanje sa Red Bulovim klubom pokazalo se kao pun pogodak, igrači iz Austrije lako se uklapaju u nemačkim timovima, a tu je i želja igrača da se vrati u domovinu, jer tu mu je porodica.

Navodno, na Vestfalenu imaju konkretan plan kako da privole Adejemija da se odluči za Borusiju: odlaskom Halanda za njega se otvara mogućnost da bude starter zajedno sa Malenom, dok bi na takav status u Minhenu morao da popričeka.

Istina, određeni broj minuta u Bajernu mogao bi da mu se otvori eventualnim transferom Kingslija Komana, međutim Adejemi će prednost dati klubu koju ima plan da ga forsira na mestu najisturenijeg igrača.

Radi Borusija na zameni za Halanda, ali radi i na tome da pazari iskusnog centralnog vezistu. Tomas Dilejni letos je otišao u Sevilju - zamena nije dovedena. Aksel Vicel prečesto je van terena zbog povrede, dok Emre Džan u poslednje vreme više igra kao klasičan defanzivac - bek ili štoper.

Otuda, tvrdi urednik Transfermakta, u Dortmundu imaju ideju da krenu po Adrijena Rabioa, uz konstataciju da bi posao mogao da im bude olakšan ukoliko Juventus na leto vrati Pola Pogbu ili se odluči za kupovinu nekog drugog centralnog veziste.

Za Borusiju bi bilo prihvatljivo da za ova dva posla izdvoji do 75.000.000, koliko će zaraditi od prodaje Erlinga Halanda.


tagovi

Karim AdejemiAdrijen Rabio

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara