Dortmund pregovara o prodaji jedne od Tuhelovih bebica - cena 15.000.000

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.01.20. | 19:34

Englezi zagrizli...

Bornmut čeka neizvesno proleće i teška borba za opstanak u Premijer ligi. Trešnjicama su pojačanja potrebna pod hitno, a kako javlja britanski Skaj Edi Hau uveliko radi na jednom. U pitanju je mladi Danac iz Dortmunda Jakob Brun Larsen (21). 

Englezi pišu da su pregovori u poodmakloj fazi i da je Borusija raspoložena da se odrekne usluga ovog momka, ali u suprotnom pravcu trebalo bi da ode obeštećenje "teško" 15.000.000 evra. Navodno, Milioneri bi čak pristali na šestomesečnu pozajmicu s opcionom kupovinom, bez obzira što Dancu ugovor ističe za 18 meseci.  

Izabrane vesti

Brun Larsen je već odlazio napozajmicu, tokom 2018. bio je u Štutgartu. Ove sezone kod Lusijana Favra dobijao je šansu na kašičicu - samo 158 minuta u četiri takmičenja. 

Ovakav rasplet mogao se i očekivati kada je Borusija letos pazarila pre svih pazarila Torgana Azara, koji igra na Larsenovoj poziciji, pa čak i Julijana Branta, pošto i on po potrebi može da odigra na mestu krila. I igrao je u nekoliko navrata, pre Danca. 

Na Vestfalenu očito ne veruju dovoljno u Jakoba Brun Larsena. Bez obzira što moraju da se pripremaju za odlazaj Džejdona Sanča, spremni su da puste ovog momka i da krenu u kupovinu zamene. 

Podsetimo, Brun Larsen je jedna od Tuhelovih bebica "klase 2016". Sadašnji trener pari Sen Žermena te 2016. godine promovisao je Usmana Dembelea, Emrea Mora, Kristijana Pulišića, Feliksa Paslaka...

Dortmund je Brun Larsena kupio kao 16-godišnjaka za 250.000 evra. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara