Šampioni Nemačke
Šampioni Nemačke

Dortmund tukao Lajpcig u derbiju i krunisao Bajern, Sančov bljesak za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 17:24

Bikovi stigli velikih 2:0, ali nisu izdržali u finišu...

Bajern je novi-stari šampion Nemačke! Neće morati Bavarci previše da zapinju večeras protiv Borusije iz Menhengladbaha, imaće priliku da svojim navijačima prirede egzibiciju jer Dortmund je za njih odradio ključni posao ovog popodneva. Pobedom u derbiju protiv RB Lajpciga (3:2) Borusija je donela titulu najvećem rivalu, ali u isto vreme napravila ogroman korak ka plasmanu u Ligu šampiona. Milioneri su sada četvrti i sutra će svim silama navijati za Majnc protiv Ajntrahta. Bikovima je trebao bod da overe Ligu šampiona. Imali su ga u džepu nakon što su stigli velikih 2:0, ali u samom finišu danas sjajni tandem Gereiro/Sančo po treći put je matirao najbolju odbranu lige i doneo veliku radost domaćinu.

Izvesno je da Lajpcig neće ostati bez elite, ali moraće da sačeka narednu nedelju kako bi je matematički obezbedio. Bajern će, s druge strane, u svečarskoj atmoferi dočekati Gladbah. Deveta u nizu kruna stigla je u Minhen, odnosno 31. u istoriji najtrofejnijeg nemačkog kluba.

Izabrane vesti

Plašili su se navijači Borusije iz Dortmunda okršaja sa Lajpcigom. Izostanak najboljeg strelca Erlinga Halanda zbog povrede smatrao se ozbiljnim hendikepom, međutim Džejdon Sančo bljesnuo je u pravi čas. Marko Rojs odigrao kapitenski, Rafael Gereiro potvrdio klasu i epitet jednog od najbolji bekova na svetu.

Rojs je u ranoj fazi meča doneo prednost Dortmundu. Igrala je Borusija s više želje, konkretnije, agresivnije. Iz toga se izrodio i drugi pogodak. Lajpcig je sve do polovine drugog dela izgledao potpuno "izduvano", kao da je Julijan Nagelsman naredio šrednju energije za predstojeće finale DFB kupa protiv istog rivala...

Ulaskom Klajverta i Hajdare gosti su se malo trgli. Na 1:2 smanjili su posle kormera Emila Forsberga i dobrog skoka Lukasa Klostermana, a za drugi gol (Dani Olmo) posebno je zaslužan pomenuti Hajdara.

U tom periodu uspavano je delovao Dortmund. Kao da je Edin Terzić bio povukao ručnu. I to je moglo skupo da ga košta. Ali u finišu još jednom izvanredna kombinacija Gereira i Sanča za erupciju oduševljenja na Vestfalenu iako je zvrjao prazan.

Među najglasnijima bio je Erling Haland koji je meč pratio sa tribina. Deluje da mu je i te kako mu je stalo da do Lige šampiona, jer očito želi da ostane još godinu dana u Borusiji.

Mnogo važne bodove u trci za TOP 4 osvojio je Volfzburg protiv Union Berlina (3:0). Josip Brekalo kao da je ušao u kožu najboljeg strelca ovog tima - Vuta Veghorsta, sa tri gola kreirao je trijumf Vukova. Posebno lep bio je prvi, sa oko 20 metara.

Još jedan Hrvat imao je svoj dan - Andrej Kramarić. Posle 0:2 na poluvremenu u susretu sa Šalkeom iskusni napadač pokrenuo je svoj Hofenhajm. Prvo golom, a onda s još dve asistencije za konačnih 4:2. Tim iz Zinshajma sada može da odahne, opstanak se više ne dovodi u pitanje.

Isto se međutim ne može reći za Verder. Posle serije poraza momci sa Vezera uzeli su bod u sudaru s moćnijim Leverkuzenom. Za njih bi odsudnog značaja moglo da bude gostovanje u Augzburgu idućeg vikenda...

BUNDESLIGA – 32. KOLO

Petak

Štutgart - Augzburg 2:1 (1:0)

/Forster 11, Kalajdžić 74 - Niderlehner 59/

Subota

Dortmund - RB Lajpcig 3:2 (1:0)

/Rojs 7, Sančo 51, 87 - Klosterman 63, Olmo 77/

Hofenhajm - Šalke 4:2 (0:2)

/Kramarić 48, Akpoguma 52, Baumgartner 60, Bebu 64 - Ut 12, Mustafi 43/

Verder - Leverkuzen 0:0

Volfzburg - Union Berlin 3:0 (1:0)

/Brekalo 12, 63, 90/

18.30: (1,40) Bajern (4,90) Borusija Menhengladbah (7,50)

Nedelja

13.30: (2,00) Keln (3,45) Frajburg (3,80)

15.30: (1,90) Ajntraht (3,60) Majnc (4,00)

18.00: (1,95) Herta (3,45) Arminija (4,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara