Karim Adejemi (©Reuters)
Karim Adejemi (©Reuters)

Dortmund želi uhodanom stazom: Ponovo na meti špic Salcburga od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 12:57

Kako je doveo Halanda, klub sa Vestfalena želi i Karima Adejemija

Dok su drugi oklevali, razmišljali, vagali, hteli da ga još malo pogledaju, Dortmund je reagovao munjevito i u zimu 2020. doveo Erlinga Halanda, čudo od deteta iz Red Bul Salcburga, za sumu od 20.000.000 evra.

Taj potez je bio pun pogodak kluba sa (nekadašnjeg) Vestfalena, mogao je Dortmund da proda ovog leta Halanda za najmanje pet puta više novca, ali je odluka da ostane do juna 2022. kada će otići za tačno 75.000.000 evra, koliko će mu biti otkupna klauzula.

Izabrane vesti

Ali, ima Dortmund Plan B. Spremnu ideju ko će zameniti Halanda. Samo ako uspe da akciju odvede do kraja. I taj plan je gotovo u dlaku isti kao pre skoro dve godine sa Norvežaninom. Crno-žuti su bacili oko na Karima Adejemija, napadača Red Bul Salcburga, čija je cena – 20.000.000 evra!

Mladi napadač Crvenih bikova ima 19 godina, rođen je u Minhenu, kratko je bio u omladinskoj školi Bajerna, a većinom u akademiji Unterhahinga, odakle ga je Salcburg doveo u svoje redove kada je imao 16 leta. Posle kaljenja u filijali Liferingu, tamnoputi napadač se vratio u Salcburg i ove sezone je na 16 utakmica postigao 11 golova. Stigao je i da debituje za reprezentaciju Nemačke.

Postoji ideja na Vestfalenu da se Adejemi dovede na zimu, pa da šest meseci igra uz Halanda, pošto je procena da su njih dvojica kompatibilni.

Jedina „nepoznata“ u toj jednačini Borusije Dortmund je što je oko na mladog napadača bacio i Bajern. A, gigant iz Minhena je u takvim borbama uvek favorit. Adejemi čak, u neku ruku, navija da dobije ponudu sa Alijanc arene.

Imam želju da se vratim. Ako mi budu poslali ponudu mislim da ću izabrati taj put. Želim da pokažem svima u tom klubu koliko mogu i da je bila greška što su me oterali. To me je motivisalo sve ove godine“, rekao je svojevremeno Adejemi.

Opet, možda bi mu se u dresu Dortmunda sve brže i lakše otvorilo. Kao Halandu. U Bajernu, ipak, ima mnogo više da se „guli“ da bi se došlo do šanse u crvenom dresu...


tagovi

Karim AdejemiBorusija DortmundBajern MinhenRed Bul Salcburg

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara