Marko Roze (©Reuters)
Marko Roze (©Reuters)

Dortmundov plan: Terzić do kraja sezone, na leto stiže Roze

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 15:49

Trener Menhengladbaha prva želja čelnika Milionera, ali ima i drugih varijanti

Borusija Dortmund je nakon blamantnog poraza kod kuće od Štutgarta (1:5) rešila da se rastane sa Lusijanom Favrom. Švajcarskom stručnjaku je uručen otkaz iako je prethodne sedmice bilo pisanja da bi mogao da dobije i novi ugovor na Signal Iduna Parku. Ipak, težak poraz od Švaba isforsirao je reakciju uprave, koja se odlučila za veliku promenu.

Kako prenosi ugledni Atletik, ali i dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka Di Marcio, plan uprave Dortmunda je da ekipu sa klupe do kraja godine predvodi Favrov asistent, Edin Terzić. Ovaj 38-godišnji stručnjak je radio u klubu kao skaut i asistent u omladinskom sektoru tokom ere Jirgena Klopa u redovima Borusije, da bi 2013. godine na poziv Slavena Bilića otišao u Bešiktaš, gde je bio deo njegovog stručnog štaba. Odličnu saradnju sa hrvatskim strategom nastavio je i u Vest Hemu, da bi Čekićare napustio onog trenutka kada je Bilić dobio otkaz. Vratio se 2018. godine u Borusiju i postao Favrov asistent, a sada će mu biti poverena i uloga prvog trenera.

Izabrane vesti

Edin Terzić i Nikola Jurčević (©Reuters)Edin Terzić i Nikola Jurčević (©Reuters)

Ipak, to je samo privremeno rešenje, a uprava kluba želi Marka Rozea iz Borusije Menhengladbaha kao dugoročno. Kad god je Favru gorelo pod nogama ime ovog 44-godišnjeg stručnjaka dovodilo se u vezu sa klubom, a kako nije realno da ga iz Gladbaha dovedu usred sezone, na Signal Iduna Parku su rešili da Terziću prepuste tim do kraja godine, pa ukoliko se pokaže i do narednog leta, kada bi mogli da angažuju Rozea. Bivši trener Salcburga je inače Klopov učenik, sarađivali su u Majncu, gaji izuzetno atraktivan stil igre i prema svim parametrima odgovara ambicijama i željama uprave Milionera.

U nemačkim medijima se provlači i mogućnost da na klupu Dortmunda sednu Džesi Marš iz Salcburga, ali i Ralf Rangnik, koji je bio viđen na klupi Milana, ali se Stefano Pioli serijom dobrih rezultata izborio za novi ugovor na San Siru, pa je iskusni Nemac ostao bez angažmana. Još uvek je slobodan, dovodio se u vezu i sa Romom, ali se čini da je on tek poslednja opcija Borusije u ovom trenutku.

Ništa još uvek nije konačno, osim rastanaka sa Lusijanom Favrom, Terzić će voditi ekipu protiv Verdera u predstojećem kolu Bundeslige, a do kraja godine će biti doneta odluka o tome da li će mu biti ukazano poverenje i do kraja sezone.


tagovi

Ralf RangnikDžesi MaršMarko RozeLusijan Favr

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara