Dortmundova potraga za štoperima: Tinejdžer iz Pariza kaparisan, krupna zverka još u šumi

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 19:41

Nema novca za razbacivanje...

Borusija iz Dortmunda ima velikih problema sa defanzivnom linijom. Milioneri ne smeju u narednu sezonu da uđu sa samo trojicom štopera - pritom sklonim povredama - zbog čega je neophodno obezbediti novac za kupovinu makar jednog proverenog centralnog beka.

O tome piše Bild i navodi kako će klub sa Vestfalena uprkos finansijskoj krizi - gubitak za ovu sezonu sve je bliži cifri od 100.000.000 evra - pokušati da kupi Maksensa Lakrou (20), momka koji je oduševio posle svega dvadesetak utakmica za Volfzburg u Bundesligi.

Izabrane vesti

Sportski direktor Vukova Jerg Šmatke napravio je sjajan posao kada je kupio Lakrou od Sošoa prošlog leta za svega 3.500.000 evra. Francuz je vrlo brzo postao starter i njegova tržišna cena sada iznosi blizu 20.000.000. Takođe, nije isključeno da će ga Didije Dešan ozbiljno uzeti u razmatranje za spisak za predstojeći EURO.

Ono što značajno otežava posao Borusiji, podvlači Bild, jeste to što se Šmatke neće tek tako odreći svoje sjajne investicije. Postoji pretpostavka da će Volfzburg za Lakrou tražiti najmanje 30.000.000 evra, a to je cena koju će Borusija teško platiti čak i ako proda Džejdona Sanča.

Ali daleko od toga da će Milioneri lako odustati...

Podsetimo, izvesno je da na Vestfalen stiže 17-godišnji Sumaila Kulibali, 17-godišnji štoper Pari Sen Žermena kome u junu ističe ugovor. Levonogi defanzivac redovan je član svih omladinskih selekcija Francuske i važi za jednog od najtalentovanijih igrača te zemlje u svom uzrastu.

Borusija je od prodaje igrača u poslednjih godinu dana zaradila tek 5.000.000 evra. To je još jedan od razloga što klub trenutno ne stoji najbolje finansijski.


tagovi

letnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara