Japanci slave pobedonosni gol (Star Sport)
Japanci slave pobedonosni gol (Star Sport)

Dosada u Kobeu, Japan posle prekida prevario bezopasnu Srbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.06.21. | 14:17

Kombinovani sastav Orlova ostavio vrlo skroman utisak – 0:1

Srbija se sa azijske turneje vraća sa negativnim skorom i istim takvim utiskom! Posle remija sa Jamajkom kombinovana selekcija naše zemlje poražena je od Japana u Kobeu (0:1), u meču koji će selektor Srbije Dragan Stojković želeti što pre da zaboravi. U državi, gde ima status fudbalskog božanstva, Piksi je malo toga video od momaka koji su bili na svojevrsnom testu kvaliteta i ozbiljnosti. Tačno je da je Japan od ovakve Srbije i kvalitetniji, i iskusniji i uigraniji, ali posle svega viđenog ostao je opor utisak. I večito pitanje da li nam je ovakva provera na kraju sveta, sa osakaćenim rosterom, bila uopšte potrebna.

Srbija se nije obrukala u Kobeu, ali je odigrala jako, jako dosadan meč. Izuzetno težak za gledanje. Orlovi su do pogotka Japana i taktički izgledali pristojno, ali ofanzivno skoro da nisu postojali. Orlovi su imali samo jednu izglednu situaciju i dva poštena šuta. Jako skromno i neubedljivo.

Izabrane vesti

Selektor Srbije Dragan Stojković na megdan Japancima izveo je znatno iskusniju i namazaniju postavu u odnosu na meč sa Jamajkom. Formacija sa trojicom štopera, univerzalcem Gudeljom na poziciji desnog beka, te tandemom napadača Joveljić-Makarić, nagoveštavala je ofanzivu. Sa druge strane Japan je igrao u gotovo najjačem sastavu. Međutim, malo toga je viđeno na stadionu u Kobeu, pred očima legendarnog veziste Barselone Andrea Inijeste.

Japan je imao više loptu u nogama, pokušavao da probije blok Orlova preko Nagatoma, Minamina i Furhašija. Ali trenerskim rečnikom konstatovano – gledali smo mečć uobličen taktikom i disciplinovanom igrom u bloku. Formacija Srbije 3-4-3, u kojoj je Jović predstavljao ispomoć Joveljiću i Makariću, nije donela željeni efekat na suparničkoj polovini. Vrlo disciplinovani Japanci ostavili su malo prostora ofanzivcima našeg tima. Dešavalo se da Joveljić ili Makarić krenu sami ka trojici suparničkih defanzivaca.

Videlo se i da su Japanci uigraniji i iskusniji, ali su samo jednom ozbiljno pripretili Rajkoviću. Sa distance je pokušao Ito, ali se istakao bivši čuvar mreže Crvene zvezde.

Bilo je svetlih momenata u igri našeg tima. Pokušavao je odgovornost da preuzme Jović, lepo je u nekoliko navrata Marko Grujić izneo loptu, ali do 40. minuta Orlovi su bili prilično tihi. Tada se sam za udarac izborio Joveljić, iz okreta šutirao levom nogom sa 20 metara, ali bio je neprecizan. Mogao je nekoliko trenutaka kasnije da se proslavi Milan Makarić. Dobio je divnu loptu od Nemanje Maksimovića na nekih 10 metara od japanskog gola. Loše je šutirao levom nogom. Dovoljno da selektor Stojković u besu baci zaštitnu masku i negodovanjem pokaže štra misli o reakciji napadača Radnika.

Nastavio je Stojković sa svojevrsnom audicijom i tokom poluvremena. Šansu su od početka nastavka dobili Vulić, Marko Petković, promenjena je i formacija. Ali taj deo igre smo loše otvorili. Dozvolili smo Japancima da nas prevare posle prekida. Na prvoj stativi je loptu podigao Tanigući, Marko Petković je ostao „na ničijoj zemlji“, a Ito je lako pogodio mrežu Rajkovića.

Rasula se u tim trenucima igra Srbije.Veliki razmak između linija, posledica velike neuigranosti, ostavio je prostor Japancima da se istaknu. Stalno je bilo vruće ispred gola Predraga Rajkovića. Strelac Ito se nametnuo kao centralna figura meča, pošto je u 64. minut zabeležio i asistenciju ka Onaivuu, ali je srećom po Srbiju bio ofsajd.

Imali su Japanci još nekoliko dobrih akcija. Srbija posle brojnih izmena nije pokazala mnogo. O tome svedoči činjenica da su najjače karike Piksijevog tima bili članovi odbrambene trojke. Barem neka vajda, jer selektor za septembarske mečeve neće račubati na suspendovanog Blekija Milenkovića.

Veliku šansu je propustio doskorašnji krilni igrač Partizana Takuma Asano, ali ga je Rajković pročitao u situaciji jedan na jedan.

JAPAN - SRBIJA 1:0 (0:0)

/Ito 48/

Stadion u Kobeu

Sudija: Ahmed Eisa Mohamed (UAE)

Žuti karton: Joveljić, Pavlović (Srbija)

JAPAN (4-2-3-1): Gonda - Tanigući, Muroja (65. Jamane), Ueda, Nagatomo (83. Ogava) - Morita, Hašimoto (46. Kavabe) - Furuhaši (46. Onaivu), Minamino (83. Haraguči), Ito (76, Asano) - Kamada.

SRBIJA (3-4-3): Rajković - Spajić, S. Mitrović (72. Čestić), Pavlović - Gudelj, Ne. Maksimović (78. Ilić), Grujić (46. Vulić), Terzić - Makarić (46. Petković), Joveljić, N. Jović (58. Gavrić).

 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiNemanja JovićNemanja GudeljStrahinja PavlovićUroš SpajićMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara