Tužna vest iz Madrida: Umro Radomir Antić!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.04.20. | 19:56

Bila mu je 71 godina

Tužna vest stiže nam iz Španije. Radomir Antić, jedan od najvećih trenera u istoriji srpskog fudbala, osvajač kultne duple krune sa Atletikom, umro je danas u Madridu u 71. godini.

Upravo je Atletiko i objavio vest da nas je Antić napustio: “Atletikova porodica danas žali za jednim od naših legendarnih trenera: Radomirom Antićem. Uvek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru“.

Izabrane vesti

Ta dupla kruna sa Atletiko Antiću je donela i jedine trofeje u trenerskoj karijeri, ali koliko je to uspeh bio te 1996. godine ne treba previše govoriti. I danas se smatra da je to bila možda i najuspešnija sezona u istoriji slavnog madridskog kluba. Nakon što je Srbiju odveo na Mundijal 2010. godine dobio je i priznanje za najboljeg našeg trenera u 2009, mada se posle na ne baš prijatan način rastao sa Fudbalskim savezom.

Fudbalski svet će ga ipak najviše pamtiti po toj duploj kruni iz sezone 1995/1996, kada su Jorgandžije blistale sa timom čije su okosnice bili aktuelni trener Atletika Dijego Simeone, pa Milinko Pantić, Ljuboslav Penev, Kiko, Hoze Luis Kaminero... Te sezone Atletiko je više od pola golova postigao posle Pantićevih prekida, a oni su ostali Antićev "trejdmark" do kraja njegove trenerske karijere. Zbog svega što je uradio u Madridu, na stadionu Vanda Metropolitano u naredna 24 časa klupske zastave biće spuštene na pola koplja. Niko ga nije voleo kao navijači Atletika, to su mu otvoreno i pevali na svakoj utakmici na nekadašnjem "Visente Kalderonu".

Taj uspeh iz 1996. je Antiću kasnije doneo i priliku da vodi i Real i Barselonu po čemu će ostati jedinstven u istoriji fudbala, jer niko osim mister Radomira nije imao tu privilegiju da sedi na klupama tri najveća španska kluba!

Prvi klub u trenerskoj karijeri inače mu je bila Saragosa, a vodio je i Ovijedo, Seltu, kineski Šandong i Hebei.

Kao igrač je branio boje užičke Slobode, a najslavnije dane je proveo u Partizanu s kojim je bio i šampion stare Jugoslavije u sezoni 1975/1976. U inostranstvu je nastupao i za Fenerbahče, Saragosu i engleski Luton.

Počivaj u miru, mister!

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara