Došlo je i to vreme kad igrač Bristola vredi preko 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.19. | 16:49

Adam Vebster nadomak prelaska u Brajton

Karl Hajnc Rumenige je pre nekoliko dana stanje na transfer tržištu nazvao "potpuni ludilom" i poručio da Bajern neće učestvovati u tome. A da se situacija stvarno izmakla kontroli pokazuje i najnovija vest sa Ostrva, koja kaže da je Brajton ponudio drugogligašu Bristol Sitiju 20.000.000 funti (oko 22.500.000 evra) za štopera Adama Vebstera.

Iako se radi o kvalitetnom igraču, čija karijera ide uzlaznom putanjom, jasno je da na fudbalskom tržištu ne postiji više nikakva vrsta realnosti, niti racionalnosti. Vebster ima 24 godine i nekadašnji je kadetski i omladinski reprezentativac Engleske. Ponikao je u Portsmutu, a u Bristol je stigao prošlog leta i Ipsviča za 4.000.000 evra. Prošlse sezone je bio glavni igrač Bristola, odigrao je čak 47 utakmica i postigao tri gola. Vebster je snažan u duelima i dominantan u skoku, ali ga od ostalih tipičnih ostrvskih štopera izdvaja to što ume da iznese loptu i uputi dubinski pas u polje, ali i da uputi razoran udarac kada mu se ukaže prilika za to. U Brajtonu su odlučni da ga dovedu u svoje redove, a o njegovim realnim kvalitetima moći će da se diskutuje tek onda kada zaigrau premijerligaškoj konkurenciji.

Izabrane vesti

Onog trenutka kada bude potpisao za Brajton, Vebster će postati nova rekordna prodaja u istoriji Bristola. Klub sa Ešton Gejta je ovog leta već pomerio granicu prodajom levog beka Lojda Kelija Bornmutu za 14.800.000 evra. Da je posao na dobrom putu da bude završen pokazuje i potez uprave Bristola koja je poslala ponudu od 7.600.000 evra za potencijalnog naslednika Vebstera, prvotimca Njukasla Kirana Klarka.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara