Pogodak Vinisijusa pored Kazanige (© Reuters)
Pogodak Vinisijusa pored Kazanige (© Reuters)

Došlo vreme da Real kidiše na sudije: Asensio skrivio čudan penal, Rodrigo ljut zbog poništenog gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 18:29

Đirona bila bolja i odolela u Madridu – 1:1

Ostao je Real prvi, ali malo ko je u Madridu srećan. Najlošija sedmica od početka sezone okončana je još jednim kiksom. Onaj u Lajpcigu je bezbolan, tim se još ranije plasirao u osminu finala Lige šampiona, ovaj u 12. kolu Primere znači da lider nije toliko dominantan kao što se činilo posle pobede u El Klasiku. Branilac trona je odigrao samo 1:1 sa Đironom i dozvolio Barseloni da se vrati u trku, pa je sad razlika između šampiona i glavnog konkurenta samo bod.

Sve utakmice u prvenstvu na strani tim Karla Ančelotija je dobio. Stadion „Santjago Bernabeu“ bi trebalo da mu bude prednost, a ispostavilo se da na njemu nije dobila dva meča u kojima je slovima za velikog favorita. Protiv Osasunje je čak promašila penal za pobedu, a u susretu sa Kataloncima je kažnjena baš sa 11 metara.

Izabrane vesti

Publiku u Madridu je rastužio Kristijan Stuani. Da legendarni Urugvajac skoro nepogrešivo izvodi jedanaesterce videlo se deset minuta pre kraja kad je savladao do tog trenutka dobrog Tiba Kurtou i kaznio propustio Marka Asensija. Dečko koji je potpuno izgubio i samopouzdanje i status kod Anćelotija skrivio je penal tako što ga je lopta pošto je najpre odigrao grudima pogodila u ruku, sudija Mario Melero Lopez pokazao na belu tačku (kasnije se Asensio čudio i tražio objašnjenje ove odluke), a Mićelova ekipa stigla do izjednačenja.

Zasluženog, jer je bila ako ništa drugo makar ravnopravan, u prvom delu meča i bolji rival. O tome svedoči prečka Janhela Erere i velika šansa iz koje je Valentin Fernandez gađao pored stative. Još nekoliko puta su gosti pretili, pokazali odvažnost, isprsili se i delovalo je da Real igra pod anestezijom.

I takav, makar i bez Karima Benezeme, ima fudbalere sposobne da jednom akcijom razvesele publiku. Učinili su to akteri gola iz pariskog finala Lige šampiona sa Liverpulom. Po sličnom principu kao tad, Urugvajac je bio asistent, a Vinisijus Žunior realizator.

Posle Đironinog izjednačanja krenuo je Real po još jedan gol, čak ga postigao, ali ga je sudija Lopez poništio, zbog navodnog faula Rodriga nad golmanom Kazanigom, mada nije do kraja jasno da li Argentinac imao kontrolu nad loptom i zašto taj pogodak Brazilca ne važi, kad faul nije napravio. Bili su zbog toga ljuti i Rodrigo i Ančeloti.

Taj detalj toliko je izbacio iz takta domaće fudbalere da je do kraja koncentraciju izgubio Toni Kros i dobio crveni karton (prvi pur u karijeri, posle 740 utakmica), Real nadoknadu od devet minuta da stigne do pobede, ali nije vredelo... Opet imamo trku.

PRIMERA – 12. KOLO

Petak

Majorka - Espanjol 1:1 (0:0)

/Murići 47 - Lazo 70/

Subota

Almerija - Selta 3:1 (0:1)

/Lazaro 52, De la Oz 60, Egvaras 90+6 - Vejga 25/

Kadiz - Atletiko Madrid 3:2 (1:0)

/Bongonda 1, Fernandez 81, Sobrino 90+9 - Ernandez 85ag, Feliks 89/

Sevilja - Rajo Valjekano 0:1 (0:0)

/Garsija 61/

Valensija - Barselona 0:1 (0:0)

/Levandovski 93/

Nedelja

Osasuna - Valjadolid 2:0 (2:0)

/Avilja 13p, Gomez 19/

Real Madrid – Đirona 1:1 (0:0)

/Vinisijus Žunior 70 – Stuani 80 pen/

18.30: (2,15) Atletik Bilbao (3,40) Viljareal (3,70)

21.00: (1,93) Sosijedad (3,40) Betis (4,20)

Ponedeljak

21.00: (2,75) Elče (3,05) Hetafe (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijan StuaniRodrigoRodrigo GoesVinisijus ŽuniorReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara