Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Došlo vreme za prvo podvlačenje crte

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 09:24

Grafičar gostuje u Sremskoj Mitrovici, Kolubara dočekuje Zemun, a Trajal je domaćin Borcu 1926 u okviru poslednjeg kola pred odlazak na gotovo tromesečni odmor

Došlo vreme za prvo podvlačenje crte. Pred odlazak na zimsku pauzu lider kragujevački Radnički se okliznuo, Kabel mu se približio, a istom se nada i Grafičar. Sastav Radomira Kokovića deluje sve bolje, bez poraza je već pet kola u prvenstvu Prve lige Srbije, i pobedom u Sremskoj Mitrovici ostao bi na trećem mestu pred skoro tromesečni odmor.

Duel sa Radničkim, koji je stacioniran u donjem domu, sa samo dva boda više od fenjeraša Sloge, nikako neće biti lak za Grafose. Pokazuju to rezultati ekipe iz Srema u poslednjem periodu. Radnički je do prošlog kola, kada je izgubio u Vranju, vezao pet susreta bez poraza. Ipak, gosti iz Beograda su favoriti.

Izabrane vesti

"Znamo sve o Radničkom i vidi se da su u poslednjih par kola popravili formu i osvojili osam bodova. Na prethodna dva gostovanja igrali smo nerešeno i ne bežimo od uloge favorita. Oni imaju svoju računicu, bore se za opstanak, i mi imamo svoju i imperativ je pobeda", istakao je trener Koković, a prenosi srbijasport.net.

Istovremeno, Trajal je domaćin Borcu 1926. Kruševački sastav potpuno je van forme zabeleživši pet susreta bez slavlja, dok je njegov gost u protekloj rundi uspeo da prekine post pobedom nad Zemunom.

Za kraj polusezone ostao je Gumarima okršaj sa starim rivalom iz Čačka, sa kojim redovno odmeravaju snage u toku priprema.

"Poštujem Borac 1926, imaju dobar tim koji u zadnje vreme ne prate rezultati. Igraju ofanzivno, napadački, imaju dobru ofanzivnu tranziciju, oba boka su im kvalitetna, i nema sumnje da nas očekuje zahtevna i teška utakmica", rekao je trener Trajala Goran Lazarević, a prenosi srbijasport.net.

U još jednom susretu Kolubara dočekuje Zemun. Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz četiri remija i četiri poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali Borac 1926 sa 2:1.

Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili četiri pobede, uz dva remija i 10 poraza, pa sa 14 bodova zauzimaju pretposlednju poziciju.

PRVA LIGE SRBIJE – 17. KOLO

Subota

Budućnost - Žarkovo 2:1 (0:1)

Dubočica - Radnički Pirot 3:2 (1:0)

Jagodina - Radnički 0:0

Loznica - Dinamo Vranje 3:3 (2:0)

Železničar - Kabel 0:2 (0:1)

Nedelja

13.00: (1,30) Kolubara (4,80) Zemun (9,50)

13.00: (3,30) Radnički SM (3,00) Grafičar (2,25)

13.00: (1,72) Trajal (3,35) Borac 1926 (5,00)

Ponedeljak

13.00: Sloga – IMT

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeKolubara LazarevacRadnički Sremska MitrovicaGrafičarFK ZemunFK TrajalTrajalBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara