Dostanić novi Srbin u BATE Borisovu

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.07.22. | 20:11

Mladi napadač pridružiće se u Belorusiji bivšem igraču Crvene zvezde Nemanji Miliću

Čak 15 titula ima BATE Borisov u Belorusiji od 1999. godine, od kojih 13 uzastopno osvojenih, ali poslednji put žuto-plavi bili su šampioni 2018.

Posle 13 kola tekuđeg prvenstva bivši napadač Crvene zvezde Nemanja Milić i njegovi saigrači vode na tabeli, a u nameri da vrate trofej u svoje vitrine probaće da im pomogne i mladi Damjan Dostanić (20).

Izabrane vesti

Doskorašnji napadač TSC-a, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Žarkovu, stigao je u Borisov kao slobodan igrač i potpisao ugovor na dve i po godine. Prošli takmičarski ciklus u Prvoj ligi Srbije završio je sa sedam golova i jednom asistencijom u 29 nastupa za Žarkovo.

Dostanić je inače rođen u Roterdamu, a pre dolaska u srpski fudbal bio je u mlađim kategorijama Ekscelsiora i Ajaksa. On će biti još jedan u nizu srpskih igrača koji su igrali za BATE. Pamte dobro u Borisovu Mirka Ivanića, ali i Nemanju Milunovića, Filipa Mladenovića, Aleksandra Filipovića; žuto-plavu opremu nosili su i Mateja Kežman, Nemanja Tubić, Miloš Ostojić... Od januara 2019. tamo je pomenuti Nemanja Milić.


tagovi

BATE BorisovLetnji prelazni rok 2022Damjan DostanićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara