Karim Benzema (Reuters)
Karim Benzema (Reuters)

Doteralo cara do duvara: Benzema smenjuje trenera Al Itihada

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 19:36

Odnos Francuza i Nuna Espirita Santa došao do tačke od koje nema povratka

Varničilo je u Al Itihadu još krajem avgusta. Saudijski mediji pisali o totalnoj krizi, o sukobu Karima Benzeme i Nuna Espirita Santa, o tome da Portugalac nije ni želeo Benzemu u timu, kao i da nije uslišio zahtev Francuza da on bude kapiten tima.

Al Itihad je u to vreme bio lider sa tri pobede iz tri utakmice, ali posle 12 kola ima samo 21 od mogućih 36 bodova i zauzima tek šesto mesto na tabeli. Očigledno da u timu iz Džede ne cvetaju ruže, tenzije između prve zvezde tima i trenera su ponovo aktuelne. Naime, Karim Benzema radi sve što je u njegovoj moći da izdejstvuje smenu Espirita Santa, trenera koji je Al Itihadu doneo neočekivanu titulu prošle sezone, tvrdi španski Relevo.

Izabrane vesti

Španski medij navodi da je odnos između Portugalca i Francuza došao do tačke posle koje nema povratka, da je doteralo cara do duvara i da klub već sprema zamenu. Espirito Santova ekipa je upisala samo dve pobede na poslednjih sedam mečeva, izgubila je dve utakmice zaredom i vrlo brzo kormilo bi mogao da preuzme Loran Blan, kako bi se umirili duhovi u svlačionici. I pritom, nije samo Karim nezadovoljan, već i njegov zemljak, Engolo Kante.

Benzemi bi nova saradnja sa Blanom vrlo odgovorala. Kada je on bio selektor Francuske od 2010. do 2012. godine, osvajač Zlatne lopte za 2022. godinu bio je standardni član Galskih petlova.

Od letošnjeg napuštanja Real Madrida i prelaska u Al Itihad Benzema je odigrao 12 mečeva u svim takmičenjima uz šest postignutih i tri nameštena gola.



tagovi

Karim BenzemaLoran BlanNuno Espirito Santo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara