Da li će biti navijača na stadionu Rajko Mitić? (©Starsport)
Da li će biti navijača na stadionu Rajko Mitić? (©Starsport)

Dr Ristić: Manji rizik na stadionu, nego u autobusu... Uz dva do četiri metra između navijača

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 08:33

Pred utakmicu sa Milanom

Bio bi to spektakl kakav se pamti, nastavak serije nezaboravnih utakmica koje su crveno-beli odigrali u poslednjih pet godina. Međutim, predstojeći dvomeč sa Milanom u nokaut fazi Lige Evrope planiran je, bar za sada, da se igra pred praznim tribinama. I mada je Crvena zvezda podsetila javnost da Uefa dozvoljava otvaranje stadiona do maksimuma od 30 odsto kapaciteta Krizni štab uporno ponavlja: nije bezbedno.

U Ljutice Bogdana se ipak nadaju da će biti bezbedno do 18. februara za kada je zakazan meč na stadionu “Rajko Mitić“ (kvota na Zvezdinu pobedu trenutno je 4,90). A doktor Miljko Ristić, predsednik medicinske komisije FSS i član Upravnog odbora Crvene zvezde, uključuje se u celu polemiku intervjuom za Sportski žurnal u kome kaže: bezbednije je na stadionu nego u autobusu.

Izabrane vesti

Ako negde mogu da se sprovedu mere zaštite, to je stadion. Manji rizk je nego u autobusu gde se na malom prostoru vozi 50 ili više ljudi. Naravno, potrebno je da se obezbedi distanca između gledalaca od dva do četiri meča. Ne mora da bude 15.000 navijača, al da nijedan gledalac ne može da uđe nema nikakve logike“, kaže Ristić za Žurnal.

Istina, u srpskom fudbalu smo navikli da plaćamo kazne Uefi i zato što ne uspevamo da objasnimo ljudima da ne smeju da tokom utakmice stoje na stepenicama. Kako sada očekivati da navijači drže distancu?

"Teško je izmeniti za kratko vreme svest navijača. I među nama medicinskim radnicima ima nepoštovanja preporuka. Realno gledajući situaciju klub može i mora da obezbedi da se napravi distanca... Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima. Fudbal i sport nemaju draž i gube smisao bez publike“, dodao je Ristić.



tagovi

dr Miljko Ristić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara