Čuvena pulska Arena (©AFP)
Čuvena pulska Arena (©AFP)

Dragan Šolak kupuje prvoligaša iz Hrvatske?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 09:41

Sportske novosti javljaju da bi srpski biznismen mogao da preuzme i brigu o Istri 1961

Kupovina Sautemptona mu je donela globalnu prepoznatljivost, ali još tada su engleski mediji pisali o ideji novih vlasnika Svetaca da klub organizuju po ugledu na Mančester Siti, sa filijalama širom planete. A prva bi mogla da bude u komšiluku, jer kako pišu Sportske novosti srpski biznismen Dragan Šolak uskoro bi mogao da preuzme i Istru 1961.

Jedan od vlasnika Junajted grupe, koja u portfoliju ima televizije Sportklub, N1 i Novu, tako bi postao četvrti privatni vlasnik pomenutog hrvatskog prvoligaša u poslednjih 11 godina. Istru u poslednje tri godine vodi grupacija Baskonija-Alaves. Baski su do sada na stabilizaciju kluba potrošili oko 11.000.000 evra. Zbog njih su poslednjih godina u Istru dolazili i brojni fudbaleri Alavesa.

Izabrane vesti

Sportske ne navode tačno koliko bi koštala kupovina Istre, ali je jasno da bi sa minimalnim ulaganjima – barem u poređenju s onima u Sautemptonu – klub mogao da napadne i izlazak na evropsku scenu.

Naravno, tu su i druge poslovne mogućnosti. Šolak u Puli svakako ima veliki tržni centar u prostoru napuštenog kamenoloma, inače atraktivne turističke četvrti. Navodno bi pored tog tržnog centra mogli da niknu veliki hoteli, stambeno poslovni kompleks, pa čak i filmski u kome bi se razvijao projekat regionalnog “striming” servisa po uzoru na Netfliks. Takođe, na mestu zapuštenog sportskog centra Valkane Šolak planira izgradnju luksuznog hotela sa 350 kreveta i taj projekat je navodno na pragu realizacije. Ta zona je inače u vlasništvu pulske cementare, a kako se ističe - ona je opet u vlasništvu Šolakovih firmi.

Treba ipak sačekati i videti šta će reći i Baski, jer od njih dosta toga zavisi.


tagovi

Dragan ŠolakIstra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara