Aleksandar Dragović (Reuters)
Aleksandar Dragović (Reuters)

Dragović večeras ušao u Top 3, još dve legende ga dele od istorije

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.06.21. | 18:03

Bitan dan za Zvezdinog štopera

Aleksandar Dragović je jedini fudbaler Crvene zvezde koji učestvuje na aktuelnom Evropskom prvenstvu. I ne samo da učestvuje već igra jednu od najvažnijih uloga u reprezentaciji.

A kakav reprezentativni rejting ima Zvezdin štoper, govori i impresivan podatak da je večeras skočio na treće mesto večne liste po broju odigranih utakmica za austrijsku reprezentaciju. Dragović protiv Ukrajine igra 93. meč u dresu sa državnim grbom i izjednačio se Gerhardom Hanapijem, jednim od najvećih igrača u istoriji austrijskog fudbala (stadion Rapida iz Beča se zove njegovim imenom).

Izabrane vesti

S obzirom da Dragović ima tek 30 godina, vrlo je verovatno da će u skorijoj budućnosti postati igrač sa najviše nastupa u istoriji austrijske reprezentacije. Ispred njega su dve legende iz 90-ih godina prošlog veka. Čuvena ’desetka’ Andreas Hercog sa 103 utakmice i legendarni napadač Toni Polster sa 96 mečeva.

Dragović je za reprezentaciju Austrije debitovao u kvalifikacionom meču protiv Srbije na Marakani 6. juna 2009. godine kada su Orlovi slavili 1:0 u bitnom meču za odlazak na SP u Južnoj Africi. Od tada je Dragović nezamenjiv u poslednjoj liniji Austrijanaca.


tagovi

reprezentacija AustrijeAleksandar DragovićEURO 2020EURO 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara