LASK na treningu (©Reuters)
LASK na treningu (©Reuters)

Drakonska kazna za LASK: Oduzeto mu šest bodova, Salcburgu servirana titula na tacni

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 20:15

Sve zbog treninga u doba korone

Kakav veleobrt u Austriji! Prvenstvo ima novog lidera, iako lopta još nije ni šutnuta sa centra.

Da je neka druga zemlja u pitanju, verovatno bi se danas prevrtali more i bregovi, ali u Austriji se, za sada, ništa naročito ne dešava. A, šta se dogodilo? Lider prvenstva LASK kažnjen je oduzimanjem šest bodova i samim tim je Salcburg poguran ka novoj tituli!

Izabrane vesti

Sjajno je igrao LASK ove sezone, čak je i prezimeo u Ligi Evrope, a u domaćem prvenstvu je tukao Red Bul usred Salcburga i preoteo prvo mesto. Uoči početka plej-ofa, crno-beli iz Linca imali su tri boda više od ljutog rivala.

I onda je LASK usred korone napravio gaf, koji mu u Austriji ne praštaju. Kada je postalo jasno da će se nastaviti s treninzima, tim iz Linca je skriven od očiju javnosti održavao kolektivne treninge. Kada su uhvaćeni na delu i priznali da su krivi, optuženi su da su radili stvari opasne po okolinu i društvo, ali i da su, na neki način, „varali“ konkurenciju, jer su trenirali kada ostali nisu smeli.

Prećeno je crno-belima da bi mogli da budu izbačeni iz lige, čak je danas prva informacija bila da im je oduzeto 12 bodova, a na kraju, evo, mogu da se „zadovolje“ sa samo „minus šest“ bodova i novčanom kaznom od 75.000 evra.

Tabela će posle ove odluke imati drugačiji izgled. Sada će Salcburg uoči nastavka sezone biti prvi sa 24 boda, dok će LASK da bude drugi sa 21, a Rapid treći sa 20.

Slučaj nije gotov, čelnici LASK-a su najavili da će se žaliti, ali kako pišu austrijski mediji, konačna odluka bi mogla da bude doneta tek po završetku sezone.


tagovi

SalcburgLASK LincAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara