@FCBarcelona
@FCBarcelona

Dream teen generacija: Pedri 2026, Fati 2027, čeka se Gavi

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 22:30

Serija potpisa mladih prvotimaca na Nou Kampu

Dogodilo se ono što je najavljivano proteklih dana. Barselona je nastavila seriju produžetaka saradnji sa svojim mladim prvotimcima, jačanju generacije koju na Nou Kampu nazivaju - "Dream teen". Paraf na ugovor do 2027. godine stavio je Ansu Fati. Isto kao i Pedri (potpisao do 2026. godine), mladi ofanzivac u ugovoru ima izlaznu klauzulu tešku milijardu evra, što je samo način kojim Katalonci žele da osiguraju ostanak svojih supertalentovanih igrača na duži vremenski period.

O tome koliko veruju u Fatijevu budućnost, u Barseloni su već pokazali time što su mu predali Mesijevu desetku, a veruje se da će on u budućnosti biti lider tima. Naredni zadatak za upravu kluba, kojim predsedava Đoan Laporta, biće produžetak saradnje sa Usmanom Dembeleom i Gavijem, što će biti prioritet kluba u bliskoj budućnosti.

Izabrane vesti

Inače, tu "Dream teen" generaciju, pored Pedrija, Fatija i Gavija, čine još Niko Gonzales, Ronald Arauho, Riki Puđ, Injaki Krag, Oskar Mingueza, Aleks Hil, Alehandro Balde, Erik Garsija i Arnau Tenas. Pridruženi članovi su i Seržinjo Dest i Jusuf Demir. Dembele sa svoje 24 godine tu praktično ima status "veterana", ali se čeka da konačno pokaže onaj kvalitet za koji se veruje da poseduje.

Fati je rođen u Gvineji Bisao, a u Barselonu je došao sa 10 godina, nakon dve godine provedene u omladinskom pogonu Sevilje. Prvi profesionalni ugovor potpisao je 24. jula 2019. godine i on je isticao na kraju ove sezone. Za Barselonu je debitovao sa 16 godina i 298 dana, u meču sa Betisom, i tako postao drugi najmlađi debitant u istoriji kluba.


tagovi

Ansu Fati

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara