(©MN Press)
(©MN Press)

Drhtanje do Katara: Povređeni Vlahović, Veljković, Živković, Ilić, Lazović

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 17:23

Najveći problem sa tandemom iz Verone

Ostalo je dvadeseta dana do okupljanja reprezentacije Srbije, nešto malo više od premijerne utakmice na Mundijalu sa Brazilom (24. novembar), pa svaka vest o povredama fudbalera izaziva jezu niz kičmu navijačima i ljubiteljima fudbala.

Mnoge selekcije su već oslabljene, jer su im neki bitni igrači otpali sa spiska, kao, recimo, Kante iz sastava Francuske, Vajnaldum iz Holandije, Žota iz Portugalije, Džejms iz tima Engleske...

Izabrane vesti

Što se tiče reprezentacije Srbije, svi su za sada na broju, ali je i sve više igrača koji se žale na povrede. A, kako se Mundijal bliži, tako i one koje nisu toliko ozbiljne, mogu da utiču na krojenje spiska.

Startni štoper Orlova Miloš Veljković propustio je poslednje dve utakmice za Verder, ali tvrdi da nije ništa za glavobolju.

„Malo mišić zeza, ali ništa strašno. Još koji dan i biću spreman“, poručio je Veljković za Mozzart Sport.

Na gostovanju u Lisabonu Dušan Vlahović je zadobio povredu primicača u 70. minutu. Prve informacije iz Italije govore da nije toliko ozbiljno.

Najviše zabrinjava tandem iz Verona Ivan Ilić – Darko Lazović. Obojica imaju, kako pišu Italijani, probleme sa mišićem. Ilić je preskočio poslednje četiri utakmice za žuto-plave, nije bio na terenu još od utakmice Srbije sa Norveškom u Ligi nacija. Lazović je preskočio jednu utakmicu manje za Veronu, on se povredio nedelju dana kasnije u odnosu na saigrača i obojica su trenutno van terena.

Grupi povređenih pridružio se i Andrija Živković. Kako javljaju grčki mediji, fudbaler PAOK-a neće biti u kombinaciji za derbi sa AEK-om sledećeg vikenda. Reprezentativac Srbije ima problem sa nožnim palcem i na terapijama je.

Probleme sa povredama u prethodnom periodu imali su i Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Matija Nastasić, ali svi su se vratili na teren i igrali za svoje klubove prethodnog vikenda.

Klupske obaveze se završavaju 13. novembra, tog dana počinje reprezentativna pauza za Mundijal.



tagovi

Dušan VlahovićMiloš VeljkovićIvan IlićDarko LazićAndrija Živkovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara