Nastasić (©AFP)
Nastasić (©AFP)

Druga fudbalska mladost Matije Nastasića

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 12:11

Imperativ za Majorku – novi ugovor srpskom štoperu

Na kraju juna Matija Nastasić se rastao sa Majorkom. Na kraju avgusta, poslednjeg dana prelaznog roka, potpisao je ponovo za klub sa Baleara.

Dok su se navijači Partizana nadali letos da će iskusni štoper da se vrati u Humsku, jer je iz nje otišao kao tek punoletan, bez minuta odigranog u seniorskom fudbalu, on je prihvatio ponudu Majorke da se ipak vrati tamo odakle je otišao dva meseca ranije.

Izabrane vesti

Pisali su tada Španci da je to bio iznuđeni potez kluba sa Baleara zbog povrede Antonija Raila, koji je i dalje van terena, a ispostavilo se da je – pun pogodak. Matija Nastasić ove sezone u Primeri proživljava drugu fudbalsku mladost i istinski je komandant odbrane ekipe. Gol koji je postigao za vikend protiv Alavesa u gostima (1:1) samo je nagrada za odlične partije koje u kontinuitetu pruža od početka sezone i zbog kojih sve češće javno dobija pohvale.

Ono što se promenilo kod Nastasića za godinu dana je – izostanak povreda. U prethodnoj celoj sezoni je za Majorku odigrao manje mečeva (14) nego u ovoj do sada, u februaru mesecu (19). Čim se osetio komotnim, zdravim, levonogi štoper je pokazao zašto je svojevremeno bio član Mančester sitija, Šalkea...

Od 19 mečeva u ligi i pet u Kupu Kralja Matija na samo dva nije proveo svih 90 minuta na terenu. I zbog toga danas lokalni „Dijario de Majorka“ piše da je imperativ za klub da produži i za sledeću sezonu ugovor sa „tihim liderom i golgeterom“, kako je u tekstu nazvan Nastasić.

Sa 30 godina srpski štoper je daleko od fudbalske penzije, to su za defanzivce najbolje godine, kada u velikoj meri počnu da ispoljavaju akumulirano iskustvo. Reprezentaciji Srbije bi svakako valjalo još jedan iskusan i levonogi centralni defanzivac, mada selektor Stojković pored Strahinje Pavlovića u poslednje vreme poverenje ukazuje Srđanu Babiću.

Što se Nastasića tiče, poslednji nastup za Orlove imao je u prijateljskom susretu protiv Danske u martu 2022. godine. Nakon toga poziva više nije bilo. Ove sezone pak igra u formi u kojoj bi makar mogao da se nađe pod lupom selektora.


tagovi

Matija NastasićMajorkaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara