Luis Dijaz (©Reuters)
Luis Dijaz (©Reuters)

Druga najmnogoljudnija zemlja Južne Amerike bi neučešće na Mundijalu doživela kao nacionalnu tragediju

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.01.22. | 20:31

Kolumbija u direktnom obračunu sa Peruom za nastavak nada u plasman na Svetskom prvenstvu

Iako nije reč o najboljim južnoameričkim selekcijama, bez dileme jedan od najintrigantnijih dvoboja 15. runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igraće se večeras u Barankilji (22.00). Kolumbija i Peru sukobljavaju se u direktnoj borbi za peto mesto i baraž za odlazak na Mundijal. Teoretski, Kafeterosi i Inke mogu i do direktne karte za Katar, ali bi to po trenutnom stanju stvari bio podvig.

Obe reprezentacije su fizički spremne i štaviše, obe imaju isti broj bodova i nalaze se na četvrtom, odnosno petom mestu. Kolumbija je u nešto povoljnijoj situaciji. Prvo, ima bolji skor od protivnika, a drugo, ipak ima nešto lakši raspored.

Izabrane vesti

U slučaju pobede nad Peruom, Kolumbija bi na tri runde pre kraja morala da doživi pravi kolaps protiv autsajdera iz Bolivije i Venecuele, uz okršaj sa Argentinom, kako bi bila sprečena da učestvuje na globalnom samitu.

22.00: (1,70) Kolumbija (3,60) Peru (6,25)

Međutim, selekcija Reinalda Ruede prvo mora da pronađe izgubljeni put. Kolumbija nije postigla gol u poslednjih pet kvalifikacionih mečeva, ujedno, na toliko duela je bez slavlja, a interesantno na tih pet susreta je viđen samo jedan pogodak. Sa osam nerešenih ishoda do sada Kafeterosi su kraljevi remija.

U januaru je, međutim, Kolumbija odigrala prijateljski meč sa Hondurasom, gde je na kraju uspela da postigne dva gola i pobedi 2:1. Ipak, na ovom meču su igrala samo dva igrača koji se redovno pojavljuju u startnoj postavi: Kintero i Borha. Jadu kolumbijske ofanzive dodaje se i činjenica da se niko od tandema Atalante Lukas Murijel - Duvan Zapata nije pojavio u selekciji.

------------------------------

Utakmicu Kolumbije i Perua možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Osim toga, zbog pozitivnog testa će nedostajati vezista Lerma. S druge strane, Hames Rodrigez će verovatno da bude na raspolaganju. U konkurenciji je i skoro 36-godišnji Radamel Falkao, koji bi mogao da dobije šansu u startnoj postavi u odsustvu Murijela i Zapate. Najveći adut Kafeterosa, međutim, svakako bi trebalo da bude Luis Dijaz, zbog koga se, zahvaljujući prvoklasnim nastupima u Portu, bore engleski veliki klubovi.

Druga najmnogoljudnija zemlja na kontinentu bi neučešće na Svetskom prvenstvu shvatila kao nacionalnu tragediju.

I dok su Kafeterosi važili za jednog od favorita za direktnu kartu za Katar pre početka kvalifikacija, Peruanci imaju tendenciju da iznenade svoje navijače. Relativno veteranska grupa oko Kristijan Kueve, Đanluke Lapadule ili Jošimara Jotuna zapravo još nije izvela nijednu blistavu predstavu, ali zahvaljujući ogromnoj borbenosti, i dalje je u igri za veliki uspeh.

Za Peru će, međutim, biti apsolutno ključno da osvoji bodove u Kolumbiji, pošto su razlike u minimalne, a Inke se i dalje suočavaju sa izazovnim mečevima sa Ekvadorom, Urugvajem i taktički naprednim Paragvajem. Peruancima će primetno nedostajati štoper Kristijan Ramos, čije je iskustvo u velikoj meri ojačalo nesigurnu odbranu Perua.

Povređen je i još legendarni kapiten Paolo Gerero, čija se reprezentativna karijera polako bliži kraju i da nije u igri plasman na Svetsko prvenstvo, verovatno bi napadač završio priču oko najdražeg dresa. Na njegovu sreću, Lapadula, koji je po stilu igre sličan Gereru, ima odličan učinak kao centarfor. Uz to, formu je pronašao i ofanzivni vezista Kueva, čija je kreativnost nedostajala u ofanzivi Peruanaca.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP U KATARU – 15. KOLO

Četvrtak

Ekvador - Brazil 1:1 (0:1)

/Tores 75 - Kazemiro 6/

Paragvaj - Urugvaj 0:1 (0:0)

/Suarez 50/

Petak

Čile - Argentina 1:2 (1:2)

/Bereton 21 - Di Marija 10, Martinez 34/

22.00: (1,70) Kolumbija (3,60) Peru (6,25)

23.00: (1,90) Venecuela (3,60) Bolivija (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Kolumbijereprezentacija Perua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara